Pored jedinstvenog ukusa, domaće kiselo mleko odlikuje se i vrlo lakom pripremom, pa ukoliko ste ljubitelj istog, obavezno isprobajte ovaj recept.
Osim što je ukusno, kiselo mleko je bogato i visokokvalitetnim proteinima i probioticima koji pozitivno utiču na probavni sistem i regulišu ravnotežu bakterija i crevne mikroflore, piše
Zadovoljna.hr.
Sastojci:
-
3 litre mleka (najbolje sa 3,8 odsto masti)
-
kašičica šećera
-
350 g pavlake
Priprema:
U mleko stavite šećer i stavite da provri. Zatim isključite vatru i malo ohladite mleko. Bake su govorile da je temperatura optimalna ako možete da držite prst u mleku 10 sekundi, a neke su i laktom znale da provere temperaturu.
Ako nije prevruće za lakat, znači da je temperatura dobra.
U posebnu posudu odvojite oko 300 ml mleka i umutite pavlaku. Smesu sipajte u ostatak mleka i dobro promešajte kašikom ili kuhinjskom kašikom.
Prebacite u posudu u kojoj ćete kiseliti mleko. Najbolje bi bilo da koristite glinenu teglu, ali možete koristiti bilo koju posudu.
Stavite krpu na posudu i ostavite je preko noći na sobnoj temperaturi. Prebacite kiselo mleko u frižider i sačekajte još 24 sata pre upotrebe.
Uživajte u svom domaćem kiselom mleku - prijatno!
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar