Porcije: 3-4
Vreme pripreme: 10 minuta
Vreme kuvanja: 25-30 minuta
Sastojci:
- 1 šolja pirinča dugog zrna (nekuvanog, ispranog)
- 250–300 g mlevene govedine (može i piletine ili ćuretine)
- 1 šolja šampinjona, narezanih
- 1 mali crni luk, sitno iseckan
- 2 čena belog luka, mlevena
- 2½ šolje goveđeg ili biljnog bujona (malo natrijuma)
- 2 kašike soja sosa
- 1 kašičica sušenog timijana
- 1 kašika maslinovog ulja ili putera
- So i biber, po ukusu
- Sveži peršun (opciono, za ukras)
Priprema:
- U velikom ili dubokom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakom nivou. Dodajte govedinu, začinite solju i biberom i kuvajte dok ne porumeni. Uklonite i ostavite na stranu.
- Smanjite toplotu na srednju i u isti tiganj dodajte crni i beli luk; dinstajte 2-3 minuta. Zatim dodajte pečurke isečene na kriške i kuvajte dok ne puste vlagu i počnu da rumene (oko 5 minuta).
- Umešajte nekuvani pirinač. Tostirajte 1-2 minuta.
- Vratite govedinu u tiganj. Dodajte bujon, soja sos i timijan. Dobro promešajte. Kad lagano provri, smanjite vatru na tihu, poklopite i kuvajte 18-22 minuta, ili dok se pirinač ne skuva i tečnost ne upije.
- Uklonite sa vatre i ostavite da odstoji poklopljeno 5 minuta. Po želji ukrasite svežim peršunom.
Saveti:
Za kremastu verziju umešajte 2 kašike grčkog jogurta ili malo pavlake za kuvanje.
Ubacite spanać, grašak ili papriku u poslednjih 5 minuta kuvanja.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar