Pirinač sa govedinom i pečurkama - i to sve u jednom tiganju

Ovaj izdašan i ukusan recept kombinuje pirinač, meso i pečurke - uravnotežen obrok u jednoj tavi.
Pirinač sa govedinom i pečurkama - i to sve u jednom tiganju
Foto: Screenshot (Youtube/RICHARD IN THE KITCHEN)
Porcije: 3-4
Vreme pripreme: 10 minuta
Vreme kuvanja: 25-30 minuta
Sastojci:
 
- 1 šolja pirinča dugog zrna (nekuvanog, ispranog)
 
- 250–300 g mlevene govedine (može i piletine ili ćuretine)
 
- 1 šolja šampinjona, narezanih 
 
- 1 mali crni luk, sitno iseckan
 
- 2 čena belog luka, mlevena
 
- 2½ šolje goveđeg ili biljnog bujona (malo natrijuma)
 
- 2 kašike soja sosa
 
- 1 kašičica sušenog timijana
 
- 1 kašika maslinovog ulja ili putera
 
- So i biber, po ukusu
 
- Sveži peršun (opciono, za ukras)
Priprema:
 
- U velikom ili dubokom tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednje jakom nivou. Dodajte govedinu, začinite solju i biberom i kuvajte dok ne porumeni. Uklonite i ostavite na stranu.
 
- Smanjite toplotu na srednju i u isti tiganj dodajte crni i beli luk; dinstajte 2-3 minuta. Zatim dodajte pečurke isečene na kriške i kuvajte dok ne puste vlagu i počnu da rumene (oko 5 minuta).
 
- Umešajte nekuvani pirinač. Tostirajte 1-2 minuta.
 
- Vratite govedinu u tiganj. Dodajte bujon, soja sos i timijan. Dobro promešajte. Kad lagano provri, smanjite vatru na tihu, poklopite i kuvajte 18-22 minuta, ili dok se pirinač ne skuva i tečnost ne upije.
 
- Uklonite sa vatre i ostavite da odstoji poklopljeno 5 minuta. Po želji ukrasite svežim peršunom.
Saveti:
 
Za kremastu verziju umešajte 2 kašike grčkog jogurta ili malo pavlake za kuvanje.
 
Ubacite spanać, grašak ili papriku u poslednjih 5 minuta kuvanja.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti

Krofne na malo zdraviji način

Danas vam donosimo recept za zdrave krofne koje su pečene (ne pržene), napravljene od zdravih sastojaka, ali i dalje ukusne.

Domaće kiselo mleko od samo 3 sastojka

Iako se kiselo mleko danas lako može kupiti u svakom marketu, većina ljudi se verovatno s nostalgijom seća detinjstva kada su ovaj mlečni proizvod mame i bake pravile kod kuće.

Brzi voćni desert u čaši

Danas vam donosimo jednostavan i brz recept za voćni desert u čaši koji ne zahteva pečenje i može se praviti s bilo kojim sezonskim ili zamrznutim voćem.