Partizan u Ligi šampiona

Fudbaleri Partizana plasirali su se po drugi put u svojoj istoriji u Ligu šampiona pobedivši Anderleht na penale.

Fudbaleri Partizana plasirali su se po drugi put u svojoj istoriji u Ligu šampiona pobedivši Anderleht na penale. Rezultat je i u revanšu odigranom u Briselu bio 2:2, u produžecima nije bilo golova, a iako Radiša Ilić nije odbranio nijedan penal imao je sreće jer su igrači domaćeg tima čak tri puta šutirali preko gola.

Partizan je golovima Brazilca Klea poveo 2:0 (15. i 53. minut), ali su Lukaka u 64. i Žile sedam minuta kasnije uspeli da anuliraju ovu prednost. Mogli su Belgijanci i više da Lukaki nedugo nakon izjednačenja zbog ofsajda nije poništen regularan gol. Mogao je i Iliev da reši sve u regularnom delu, ali je promašio stopostotnu priliku.

"Svaka čast momcima. Dali smo četiri gola Anderlehtu, nismo ovde slučajno. Ekipa je odigrala hrabro do kraja, trčali su, igrali disciplinovano. Naš sledeći cilj je da odigramo i u Ligi šampiona, a ne samo da budemo učesnici. Mi imamo obavezu prema navijačima da odigramo dobru utakmicu, svaku, bez obzira na ime protivnika", rekao je trener Aleksandar Stanojević.

Partizan je ovim plasman zaradio preko 7 miliona evra (ne računajući tv prava i marketing), a od rezultata u grupnoj fazi zavisiće dalja zarada. Kleo je sa devet golova, računajući i onaj u penal seriji najbolji strelac kvalifikacija. Sem odličnog Brazilca i mnoštva sjajnih fudblaera, Partizanova prednost je mladi i talentovani trener Aleksandar Stanojević. Isti taj Stanojević ima pred sobom i evidentno dva velika problema, kondiciju koja je neophodna igračima za velike mečeve kakav je bio ovaj u Briselu i golmana Radišu Ilića. Ali taj golman, to je već standardna boljka srpskog fudbala.

U svakom slučaju, Partizan je, eliminisavši Anderleht i pre sedam godina Njukastl doneo srpskom fudbalu drugo učešće u Ligi šampiona od njenog nastanka 1992. Ko će mu biti protivnici u grupi saznaćemo u četvrtak posle 18h, žreb je u Monte Karlu.

Dodajmo, da su sem Partizana, plasman još izborili Braga, Hapoel, Bazel i Verder. Poslednjih pet od 32 učesnika Lige šampiona biće poznato posle preostalih revanša koji se igraju u sredu veče. (S. Krajnović)

  • Andro

    25.08.2010 10:27
    Najbolji
    Najbolji su bili Kleo i busen!
    Eto kako se na kraju isplati igrati na oranicama Jelen Super lige, ljudi navikli da pucaju penale na grbavom terenu.
    Ipak, čestitke.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Fudbal

Mažić sudi večiti derbi

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudiće sutrašnji "večiti" derbi između fudbalera Partizana i Crvene zvezde.

Ronaldu peta Zlatna lopta

Fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo dobitnik je nagrade Zlatna lopta za najboljeg igrača sveta u 2017. godini, saopštio je magazin Frans fudbal.

RTS bez prava prenosa mečeva fudbalske reprezentacije

Radio-televizija Srbije (RTS) ostala je bez prava prenosa utakmica fudbalske reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine, samog kontinentalnog šampionata i utakmica Lige nacija, objavila je Evropska fudbalska unija.

Italija posle 60 godina bez Mundijala

Fudbalska reprezentacija Italije, četvorostruki prvak sveta, neće igrati na Mundijalu u Rusiji, pošto je u revanš meču baraža u Milanu odigrala 0:0 sa Švedskom.

Piksi ponovo glavni kandidat za selektora

Dragan Stojković Piksi, uprkos tome što je u sredu produžio ugovor sa kineskim klubom Guangdžou RF do 2021. godine, dobio je dozvolu kluba da pregovara oko preuzimanja reprezentacije Srbije.

Debituje Milinković-Savić, u timu i Grujić

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić saopštio je spisak igrača za mečeve protiv Kine i Južne Koreje na kojem je i Sergej Milinković-Savić iz Lacija.