FIBA se izvinila Srbiji za grešku na SP

Predsednik Svetske košarkaške federacije (FIBA) Ivan Menini izvinio se u Beogradu zbog sudijske greške u polufinalu svetskog prvenstva u Turskoj, ali je pozvao Srbiju da gleda u budućnost.
Predsednik Svetske košarkaške federacije (FIBA) Ivan Menini izvinio se u Beogradu zbog sudijske greške u polufinalu svetskog prvenstva u Turskoj, ali je pozvao Srbiju da gleda u budućnost.

Menini je posle sastanka sa čelnicima Košarkaškog saveza Srbije u Beogradu pričao novinarima o vezama svetske i nacionalne federacije, ali je izveštače najviše zanimalo njegovo viđenje tog polufinala, u kome je igrač domaće Turske postigao pobedonosni koš iz auta.

"Znao sam da ćemo pričati o tome i dugo sam se spremao za taj odgovor. Pričali smo o tome na bordu FIBA i zaključili smo da su sudije grešile. To se u sportu dešava, pritisak je bio veliki. Izvinjavam se zbog toga, ali to je deo sporta", rekao je Menini.

Osim tog koša, bilo je još nekoliko propusta, ali je KSS ulagao žalbu zbog toga što je Kerem Tunčeri nagazio liniju pre nego što je šutirao i postigao koš za pobedu od 83:82.

"Sudijske greške su deo sporta i one se dešavaju. Moje životno opredeljenje je da gledamo u budućnost i pozivam i vas da se okrenemo budućnosti", rekao je Menini.

Predsednik FIBA posetio je Beograd i tokom dva dana razgovarao je sa čelnicima KSS-a o budućoj saradnji i jačanju veza domaćeg i svetskog saveza.

"Došao sam u Srbiju jer je ona košarkaška sila i važan član FIBA. Razgovarali smo o mnogim pitanjima sa novim rukovodstvom KSS-a sa kojima delimo mnoge interese. Razgovarali smo o sistemu takmičenja, komercijalnim i drugim pitanjima", rekao je Menini.

Predsednik KSS Dragan Đilas rekao je da je Meniniju predstavljen program novog rukovodstva saveza.

"Za nas je vitalno da imamo dobre odnose sa FIBA, a hteli smo da stavimo i tačku na Svetsko prvenstvo u Turskoj. Pričali smo o našim planovima, programu i želji da imamo svoje predstavnike u svim telima FIBA", rekao je Đilas.

  • Andro

    03.06.2011 07:09
    .
    Izvinjenje, ok. A medalja?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).