Rodman ušao u Kuću slavnih

Na olakšanje organizatora, Denis Rodman se suzdržao od bilo kakvih incidenata tokom prijema u košarkašku Kuću slavnih u američkom Springfieldu, u petak uveče.
Na olakšanje organizatora, Denis Rodman se suzdržao od bilo kakvih incidenata tokom prijema u košarkašku Kuću slavnih u američkom Springfieldu, u petak uveče.

Nije se, međutim, činilo da će biti tako kad se kontroverzni 50-godišnji košarkaš pojavio na ceremoniji u svetlucavom sivom odelu, sa pernatim šeširom i velikim belim sunčanim naočarama. Ali, pre nego što je stao za govornicu, ipak se presvukao u pristojnije izdanje, a tokom samog govora je bio vrlo emotivan. Sa "knedlom" u grlu je pričao kako nije bio dobar suprug i otac i kako je imao vrlo loš odnos sa majkom. "Nisam igrao košarku zbog novca. Nisam igrao košarku kako bih postao slavan. Ovo što vidite ovde je više iluzija da volim biti individualac koji je pun šarenila", rekao je veliki skakač koji je u dresovima Detroita i Čikaga osvojio pet NBA prstenova.

Rodman je posebno zahvalio trenerima Filu Džaksonu i Čaku Deliju, vlasniku Los Anđeles Lejkersa Džeriju Basu, te Džejmsu Riču koji ga je sa svojom porodicom odgajao nakon što ga je majka izbacila iz kuće. Za pomenute osobe je rekao da su ignorisale njegov izgled i da su ga uvek posmatrali kao individualca dobra srca.

Osim Rodmana, u Kuću slavnih su primljeni i petostruki All-Star košarkaš Kris Mulin, pa jedan od najvećih evropskih košarkaša svih vremena Arvidas Sabonis, zatim još dvojica velikih igrača, Artis Gilmor i Tom "Seč" Senders, trener koji je izmislio "trougao - napad" Teks Vinter, univerzitetski treneri Herb Magi i Tara VanDerveer, igračica WNBA lige Tereza Edvards i Ris "Guz" Tatum iz Harlem Gloubtrotersa.


Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).