Đoković za rekord i No. 1

Novak Đoković danas igra protiv Rodžera Federera u polufinalu Rolan Garosa.
Novak Đoković danas igra protiv Rodžera Federera u polufinalu Rolan Garosa.

Pobedom bi prvi put u karijeri postao prvi reket sveta od ponedeljka, a srušio bi i rekord Džona Mekinroa od 42. uzastopne pobede  od starta sezone. Meč počinje po okončanju prvog polufinalnog duela između Rafaela Nadala i Endija Marija.

- Iskreno, razmišljam isključivo o ovom turniru i ništa me drugo ne zanima. Želim da na Rolan Garosu odem što dalje mogu, ali, verujte, ako već ove nedelje dođem do prvog mesta na ATP listi, biću više nego srećan. Međutim, ponoviću još jednom - to nije nešto o čemu ja razmišljam - rekao je Đoković pred okršaj sa Federerom. Švajcarac trenutno vodi u pobedama sa 13:9, međutim, Đoković ga je ove sezone već tri puta.

Novak je još jednom odao priznanje Federeru, koji je najuspešniji teniser u istoriji sa ukupno 16 grend slem titula. - On je veliki igrač i veliki šampion. Tokom cele karijere bio je fantastičan, a na svim grend slemovima je igrao bar u četvrtfinalu ili polufinalu. Međutim, ja moram da verujem da mogu da ga pobedim. Fizički sam spreman i potpuno mentalno stabilan - ocenio je Đoković.

  • Lala

    03.06.2011 19:46
    ..
    ne moze se protiv kralja, roger ga razvalio..
  • Jan Chi

    03.06.2011 15:29
    Svako ko dodje do cilja i pocne da bude Kralj, postaje sve vise uobrazeniji. Djokovic moze da kaze da ga neke stvari trenutno ne zanimaju kao sto je prvo mesto ili osvajanje najvise pobeda uzastopno u sezoni, ali, DA, on zeli da bude broj jedan iz sveg srca. Kad tad ce izgubiti i to mozda vec danas, to je neminovno, a sta ce posle biti, da li ce naglo padati ili se brzo povratiti, vidicemo. Srecno Nole!
  • boco

    03.06.2011 13:14
    djole je pravi
    Nisam za svu ovu euforiju oko Djikovica jer tu ima i preterivanja, ali sve je zasluzio i svaka mu cast. Mlad je, mozda napravi i neki neprimereni gest, ali ja mu sve oprastam i zelim da osvoji Vimbldon. Nisam pogresio kad sam napisao Vibldon a ne Roland Garos, jer Vimldon je san svakog tenisera, mada zelim da osvoji i jedno i drugo, sto ce nadam se i napraviti.
    Napred Nole.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.