Zlatnu malinu za najgori film dobio dokumentarac o Hilari Klinton

Dokumentarni film koji kritikuje američku demokratsku predsedničku kandidatkinju Hilari Klinton, "Hillary's America" dobitnik je ovogodišnje Zlatne maline za najgori film.
Sa filmskim ostvarenjem "Batman v Superman" ovaj film deli broj osvojenih Malina - svaki po četiri.
 
Reditelj filma o Hilari Klinton, Dineš D'Souza, osvojio je Malinu za najgoreg glumca/naratora i za najlošijeg reditelja, zajedno s Brusom Skulijem koji uz njega potpisuje režiju. Beki Tarner dobila je Zlatnu malinu za najgoru glumicu u D'Souzinom i Skulijevom dokumentarcu, koji je tokom prošlogodišnjeg prikazivanja u severnoameričkim bioskopima zaradio skromnih 13 miliona dolara.
 
Po broju osvojenih Zlatnih malina pomenutom D'Souzinom filmu konkuriše film "Batman v Superman". Jednu je dobio za najgori scenario, potom za najgori nastavak, rimejk, spinof, ripof, te u kategoriji najgoreg filmskog para/grupe (Ben Aflek i Henri Kavil).
 
Nagradu za "pokajnika", odnosno za osobu koja je počela snima bolje filmove, pripala je Melu Gibsonu, čija je ratna dragama "Hacksaw Ridge" novinovana za šest oskara.
 
O tome u kojoj su meri bili loši filmovi prikazivani prošle godine govori i to što su organizatori dodele odlučili da prošire broj nominacija u pojedinim kategorijama s ranijih pet na šest nominovanih.
 
Proglašenje najgorih filmskih ostvarenja, glumaca, scenarija, reditelja i ostalih filmskih stvaratelja tradicionalno se održava dan pre objave najprestižnije američke filmske nagrade Oskar. Statua Zlatne maline košta oko pet dolara i u obliku je "maline veličine loptice za golf" koja se nalazi na roli filma od 8 mm, a cela je obojena zlatnom bojom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Film