Domaći sirup od piva za bolno grlo

Sezona gripa i kašlja je uveliko u toku, a mi vam otkrivamo kako možete napraviti napitak sjajan za grlo, i to od piva.

Isprobajte recept, od samo dva sastojka, za domaći sirup od piva, sličan šerbetu. Sirup mogu da piju čak i deca, a rešićete se kašlja za samo jedan dan.

Potrebno vam je:

– 150 g šećera

– ½l piva

Priprema:

U posudi na tihoj vatri rastopite šećer dok se ne pretvori u karamelu. Sklonite ga sa vatre i sipajte pivo. Vratite sirup na šporet i mešajte dok se sve ne poveže. Kuvajte između 15 i 20 minuta dok sirup ne počne da liči na med. Sklonite ga sa vatre i čuvajte u staklenoj posudi.

Odrasli mogu da uzimaju jednu kašiku sirupa dnevno, a deca jednu kašičicu. Ukoliko vas muči baš suv kašalj, sirupu dodajte kašičicu sušenog lista nane.

Podrži 021

021 je pokrenuo svoj gift shop - Shopins.rs, a kupovinom nekog od artikala direktno podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako bio velik ili mali, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Da li je kafa dobra protiv mamurluka?

Bilo da se radi o jutru nakon nekoliko rundi pića previše ili ste usred zabave shvatili da se morate brzo otrezniti, verovatno ste već čuli da će pomoći kafa. Ali, da li je zaista?

Klasik turske kuhinje: "Imam se onesvestio"

Imam bayildi (imam se onesvestio) je jelo tradicionalne turske kuhinje. Njegov glavni sastojak je plavi patlidžan i pravi je jesenji gurmanluk koji krije vrlo zanimljivu priču.