Belgijanci proizveli prvo bezalkoholno pivo

Prvo potpuno bezalkoholno pivo na svetu proizvedeno je u Belgiji, poznatoj po svojoj pivskoj tradiciji.
Prema pisanju lista Soar, stručnjaci kompanije "AB In bev" su nakon višegodišnjeg istraživanja patentirali i realizovali inovativnu metodu pravljenja piva koja omogućava proizvodnju sto odsto bezalkoholnog svetlog piva kategorije "pils", čiji ukus po kvalitetu ne zaostaje za originalnim penastim pićem.
 
Trenutno, procenat alkohola u takozvanom "bezalkoholnom pivu" iznosi od 0,5 do 1,2 odsto, a ukus se razlikuje od originalnog, ističu belgijski proizvođači.
 
Besplatna degustacija milion boca piva inovativne proizvodnje biće održana u belgijskom lancu prodavnica narednih nedelja, piše list.
 
Belgijanci su ponosni na činjenicu da se u tom kraljevstvu proizvodi oko 450 sorti brendiranih piva, od kojih svake godine stručnjaci mnoge prepoznaju kao najbolje na svetu.
 
U Belgiji pored tradicionalnih "pils" piva postoji široka paleta proizvoda proizvedenih u opatijama, kao i onih koje proizvode monasi-trapisti — jedinstvena vrsta piva "gez" koje se fermentira na otvorenom zbog delovanja mikroorganizama. Belgijanci takođe vole i različite vrste voćnog piva, pre svega poznati "krik" (od višnje) pivo-šampanjac, pa čak i "kafeno" pivo.
 
Zanimljivo je da sve vrste firmiranih belgijskih piva imaju sopstvenu kriglu.
  • Nebojša

    05.02.2017 12:35
    Ju naopako... Sačuvaj me bože

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.