Koka kola ne odustaje od plastičnih flaša za jednokratnu upotrebu

Koka kola neće izbaciti iz upotrebe plastične flaše za jednokratnu upotrebu jer ih kupci još uvek žele, izjavila je direktorka za održivost ove kompanije Bea Perez.
Koka kola ne odustaje od plastičnih flaša za jednokratnu upotrebu
Foto: Pixabay
Ona je za BBC rekla da kupci vole plastične flaše jer se zatvaraju i jer su lagane, navodeći da kompanija neće u potpunosti izbaciti plastiku iz upotrebe, kao što su neke nevladine organizacije želele, jer bi to moglo da podeli kupce i utiče na prodaju.
 
Ova kompanija, kao jedan od najvećih proizvođača plastičnog otpada, obavezala se da će reciklirati onoliko plastičnih boca koliko iskoristi do 2030. godine.
 
Kompanija prozvede oko tri miliona tona plastične ambalaže godišnje, odnosno ili 200.000 flaša u minutu. Utvrđeno je da je Koka kola brend koji najviše zagađuje u globalnoj reviziji plastičnog otpada koju je 2019. sprovela organizacija "Break Free from Plastic".
 
Koka kola se obavezala da će koristiti najmanje 50 odsto recikliranog materijala u ambalaži do 2030. godine.
  • @fikus

    25.01.2020 10:17
    Ne u fabrike, nego istovariti u bazene deoničara.
  • Ranko Trba

    25.01.2020 00:04
    jos bolje
    Da svako nosi svoju flasu i da se u prodavnicama toci.
  • fikus

    24.01.2020 23:47
    U Nemackoj se za praznu limenku od kole ili plasticnu flazu od iste dobija nazad 25 centi sto kada se preracuna u dinare bude oko 30 dinara. Inace mislim da bi se sve te plasticne flase morale ukinuti ili da se svo to djubre skupi i istovari u fabrikama koje tave proizvode plasiraju pa neka se njihovi vlasnici dave u otpadu kojim su zatrpali planetu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.