Francuski restorani od 1. marta moraju da dokažu poreklo jela od mesa

Gosti francuskih restorana uskoro će imati pravo da znaju odakle je meso koje im konobari serviraju.
Francuski restorani od 1. marta moraju da dokažu poreklo jela od mesa
Foto: Pixabay
Od 1. marta restorani koji poslužuju jela od piletine, svinjetine i jagnjetine moraju da pokažu gde je stoka uzgojena i zaklana, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.
Osim toga, moraće da naznače da li je meso sveže ili je bilo zamrznuto.
Ti podaci su obavezni za govedinu od 2002.
 
U slučaju piletine, svinjetine i jagnjetine to je bio slučaj samo za meso koje se prodaje u supermarketima i mesarama.
 
Nova uredba dolazi kao odgovor na povećan interes potrošača za poreklo hrane. No usmerena je i na stvaranje pritiska za povećanje potrošnje domaćeg mesa u mestima kao što su školske kantine.
 
Trenutno polovina mesa koje se poslužuje u francuskim školama dolazi iz inostranstva.

Podrži 021

021 je pokrenuo svoj gift shop - Shopins.rs, a kupovinom nekog od artikala direktno podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako bio velik ili mali, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Teme

meso

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Zašto su tartufi tako skupi?

Kroz istoriju je bilo mnogo zanimanja koja su podrazumevala da se dani provode u šumi u potrazi za dragocenim plenom, ali retko šta je uspelo da dostigne skupocenost jednog tartufa.