Francuski restorani od 1. marta moraju da dokažu poreklo jela od mesa

Gosti francuskih restorana uskoro će imati pravo da znaju odakle je meso koje im konobari serviraju.
Francuski restorani od 1. marta moraju da dokažu poreklo jela od mesa
Foto: Pixabay
Od 1. marta restorani koji poslužuju jela od piletine, svinjetine i jagnjetine moraju da pokažu gde je stoka uzgojena i zaklana, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.
Osim toga, moraće da naznače da li je meso sveže ili je bilo zamrznuto.
Ti podaci su obavezni za govedinu od 2002.
 
U slučaju piletine, svinjetine i jagnjetine to je bio slučaj samo za meso koje se prodaje u supermarketima i mesarama.
 
Nova uredba dolazi kao odgovor na povećan interes potrošača za poreklo hrane. No usmerena je i na stvaranje pritiska za povećanje potrošnje domaćeg mesa u mestima kao što su školske kantine.
 
Trenutno polovina mesa koje se poslužuje u francuskim školama dolazi iz inostranstva.

Teme

meso

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.