Lekar: Ko treba da izbegava sočne krmenadle?

Ljudi koji pate od određenih zdravstvenih problema trebalo bi da izbegavaju svinjske šnicle.
Lekar: Ko treba da izbegava sočne krmenadle?
Foto: Pixabay

Lekar Majk Bojl je za magazin "Eat This, Not That" naveo da ova vrsta mesa nije za svakog. Ukoliko imate poremećaj funkcionisanja creva, preskočite jedenje krmenadli, prenosi Klix.ba.

"Iako je većinu namirnica dobro konzumirati u umerenim količinama, krmenadle može negativno uticati na ljude koji imaju osetljiv želudac. To je zato što gastrointestinalni problemi otežavaju varenje crvenog mesa", dodao je.

Naravno, trebalo bi da krmenadle izbegavaju i oni koji imaju alergijsku reakciju na crveno meso. Alfa - gal sindrom, koji je otkriven tek pre nekoliko godina, definiše se kao alergija na proizvode napravljene od mesa sisara, a naročito na komade crvenog mesa. 
 
Simptomi ove alergije su: svrbež, ljuštenje kože, curenje nosa, glavobolja, bolovi u želucu, proliv, povraćanje i oticanje usana, jezika i grla.
 
Ljudi koji pate od dijabetesa bi trebalo da izbegavaju svinjske krmenadle jer oni sadrže veliku količinu zasićenih masti, koje akumuliraju loš holesterol i povećavaju krvni pritisak.
 
"Ljudi s dijabetesom imaju povećan rizik od srčanih bolesti, tako da izbegavanje jedenja krmenadli sprečava dodatno povećanje spomenutog rizika", kazao je.
 
Ako u vašoj porodici postoji istorija obolevanja od raka debelog creva, nemojte jesti šnicle. Prema podacima američkog Instituta za istraživanje kancera, u ovom mesu i drugom crvenom mesu postoje određena jedinjenja koja mogu uzrokovati pomenutu vrstu raka.
  • 002211

    24.10.2022 10:09
    Svinjsko meso zbilja treba izbegavati. Jesti junetinu, ribu itd.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.