Zlatna medalja za pivo "Božiji mir" na evropskom takmičenju

Belgijsko pivo "Božiji mir" (Paix Dieu) osvojilo je zlatnu medalju u kategoriji jakog piva na nedavno održanom Evropskom takmičenju "Beer Star" u Minhenu, preneo je portal Fokus na Belgiju.
Zlatna medalja za pivo "Božiji mir" na evropskom takmičenju
Foto: Pixabay (ilustracija)
Jako ili "tripl" pivo, sa visokim sadržajem alkohola, obično od osam do 10 odsto, jedno je od belgijskih specijaliteta. Među najpoznatijim markama su "Westmalle Triple" i "Triple Karmeliet", naveo je portal.

Pobednik takmičenja čija se fabrika Kolije nalazi u Valoniji, uspeo je da očara žiri od 140 stručnjaka za pivo.

Pivo "Božiji dar" sadrži deset odsto alkohola i ima nežne voćne i začinske arome.
 
Pravi se za vreme punog Meseca, jer je lunarni kalendar veoma važan za manastir Božiji mir, čiji su monasi prvi proizvođači.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Teme

pivo
  • Miki

    03.11.2022 17:41
    Majka priroda
    Imam novaca za najskuplje pivo ali ipak pijem limunadu iz djusera.Zdravije je 100%.Hvala...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Lista 12 vrsta voća sa najmanje šećera

Mnogi ljudi unose više šećera nego što su svesni - iako ga najčešće povezuju s kolačima i gaziranim pićima, šećer se krije i u brojnim svakodnevnim namirnicama.

Minut pire: Koliko je zdrav?

Instant ili minut pire krompir se često doživljava kao brza i praktična zamena za domaći pire - samo dodate vodu ili mleko, malo promešate i gotovo.

Đelato ili sladoled: U čemu je razlika?

Iako na prvi pogled deluju isto, đelato i sladoled se značajno razlikuju — ne samo po ukusu, već i po sastavu, temperaturi, količini vazduha i načinu pripreme.

Šta nikad ne bi trebalo raditi s limunom

Limun je jedna od najkorišćenijih namirnica u kuhinji - dodajemo ga u vodu, prelive, kolače, ribu, čaj... Međutim, koliko god bio zdrav i svestran, postoje stvari koje jednostavno ne bi trebalo raditi