Ako već morate da jedete kasno uveče - ovo su namirnice za vas

Ako ste gladni kasno uveče, ali istovremeno ne želite da kasni obrok utiče na vašu kilažu, izaberite prave namirnice za noćnu užinu, koje ne zadržavaju vodu u telu i smanjuju rizik od nadutosti.
Ako već morate da jedete kasno uveče - ovo su namirnice za vas
Foto: Pixabay
Jesti noću je loše, to svi znaju. Međutim, zaspati sa osećajem gladi takođe nije dobra ideja. Zbog toga ćete se dugo prevrtati sa bolom u stomaku - a ujutru ćete ustati sa osećajem umora i podočnjacima.
Ove namirnice će vas zasititi, a nećete uneti puno kalorija.
Heljda
 
Heljda je poznata po snažnom delovanju protiv edema. Zbog toga se često preporučuje trudnicama da jedu. Ali pokušajte da što manje solite žitarice, jer će se u suprotnom njen korisni efekat smanjiti.
 
Suva kajsija
 
Suva kajsija ima blago laksativno dejstvo i pomaže u uklanjanju viška tečnosti iz organizma.
 
Jabuka
 
Glavna dekongestivna komponenta u jabukama je kalijum. Ovaj element u tragovima pomaže u uklanjanju viška tečnosti, a takođe poboljšava varenje. Osim toga, jabuke su bogate vitaminima B, koji su poznati po svojoj sposobnosti da oslobode stres i opuste. Savršen izbor pre spavanja.
  • Aleksej

    08.12.2022 14:45
    Hm...
    Bas cu uvece da jedem heljdu. Uvece se jede indeks sendvic i slicno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.