VIDEO: Napravljena najveća pica na svetu - ima 68.000 parčadi

"Pizza Hut" i američki jutjuber Erik "Airrack" Deker udružili su snage kako bi napravili najveću picuu na svetu, a rezultat je jelo koje zauzima površinu od 1.299 metara kvadratnih.
VIDEO: Napravljena najveća pica na svetu - ima 68.000 parčadi
Foto: Pixabay (ilustracija)
Američki lanac restorana i kreator videosadržaja morali su da pronađu dovoljno veliki prostor koji bi im pomogao u nameri obaranja Ginisovog rekorda za najveću picu pa im je za to poslužio Kongresni centar u Los Angelesu.
Tako su 18. januara predstavili picuu koja obuhvata 1.299,71 metara kvadratnih, a predstavnik Ginisove knjige rekorda potvrdio je da se radi o najvećoj picii ikad napravljenoj.
Da bi izvršili ovaj zadatak, radnici "Pizza Hut" su prvo stavljali slojeve testa, nanosili paradajz sos, a zatim dodavali prelive. Kada je sve bilo postavljeno, pečeno je u komadima, navodi se u saopštenju lanca restorana.
 
Ukupno, 6.193 kilograma testa, 2.243 kilograma pelata, više od 3.991 kilograma sira i otprilike 630.496 komada kobasice otišlo je u pravljenje picee koja obara rekord.
 
"Pizza Hut" je navodno odlučio da napravi najveću pizzu na svetu kako bi proslavio ponovno lansiranje svog "Big New Yorkera", stavke na meniju koji je lanac restorana nudio 1990-ih.
 
Takođe, naveli su da će 68.000 parčadi najveće pice na svetu biti donirano javnim kuhinjama.
 

Teme

PICA
  • Slobodan

    24.01.2023 07:53
    nista od nagrade...
    to nioje velika pica, nego gomila malih poredjanih da izgledaju kao velika pica....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.