Kako vam zvuči "kafa sa maslinovim uljem"?

Posle najrazličitijih ukusa koje je ponudio ljubiteljima kafe, Starbaks predstavlja napitak sa ekstra devičanskim maslinovim uljem.
Kako vam zvuči "kafa sa maslinovim uljem"?
Foto: Pixabay
Asortiman napitaka pod nazvom koji asocira na ulje - Oleato, sadrži ekstra devičansko maslinovo ulje "Partana", najpre stiže u Italiju, u SAD će biti dostupan na proleće, a do kraja godine stiže u Veliku Britaniju, Japan i na Bliski istok.
Postoji pet ukusa, uključujući late sa ovsenim mlekom, pri čemu Starbaks tvrdi da je inspirisan italijanskim običajem da se kašika maslinovog ulja uzima svakog dana.
Hauard Šulc, čovek koji je transformisao Starbaks iz regionalnog lanca u međunarodni biznis i koji se povlači sa mesta privremenog izvršnog direktora sledećeg meseca, rekao je da je ideja za kafu sa maslinovim uljem podstaknuta jednim putovanjem na Siciliju prošle godine.
 
"Bio sam apsolutno zapanjen jedinstvenim ukusom i teksturom nastalim kada je ekstra devičansko maslinovo ulje 'Partana' dodato u 'Starbaks' kafu. I u toplim i u hladnim napicima od kafe, ono je napravilo neočekivan, baršunast, puterast ukus koji je poboljšao kafu i koji se lepo zadržava na nepcu", rekao je Šulc.
 
"Naravno, biće ljudi koji će reći: 'Maslinovo ulje u kafi?' Ali dokaz je u šoljici. Za više od 40 godina, ne mogu da se setim trenutka kada sam bio više uzbuđen, više oduševljen", kaže Šulc.
 
Ejmi Dildžer, koja radi na razvoju Starbaksovih napitaka, pretvorila je njegovu ideju u niz pića. Za inspiraciju je potražila ideje kao što su grčki jogurt sa malo maslinovog ulja ili sladoled od maslinovog ulja i morske soli.
 
Dodavanje ekstra devičanskog maslinovog ulja, kako kaže, pri kuvanju na pari ili mućkanjem sa ovsenim mlekom stvara "luksuzno iskustvo puno teksture koje je slično onom koje pruža punomasno mleko".
 
Potez Starbksa usledio je nakon što su pića na bazi maslinovog ulja postala popularna na Tik-toku prošle godine, a sledbenici "pokreta" podcrtavaju da svi ti napici imaju antiinflamatorna svojstva.
  • Vladan

    27.02.2023 21:45
    Fuuuuuujjjjjjjjj...
    Fuuuuuujjjjjjjjj...
  • slucajni prolaznik

    23.02.2023 09:20
    prebrzo
    Zvuci tako da treba da se sluzi na ves masini ili pored case za cetkicu i pastu za zube.
  • zgađen

    23.02.2023 07:12
    Odvratno
    U svetu piju sve moguće bućkuriše u kojima ima i kafe. Prava crna kafa izumire. Još da ponude kafu sa feferonama i pohovanim skakavcima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.