
Recept za probati: Ukusan čorbast pasulj, kuvan s govedinom
Ukoliko ste ljubitelj pasulja, ovaj recept sa govedinom će vas oduševiti.
Biće potrebno malo više vremena da se ručak završi jer je ipak reč o pasulju, ali će biti vredno truda.
Priprema
Pola kilograma pasulja otrebiti, oprati i naliti hladnom vodom.
Sva zrna koja iskoče na površinu lonca treba baciti jer nisu dobra. Najbolje je kada se pasulj uveče potopi, a kuva sutradan.
Prvu vodu, kada provri, treba baciti i naliti pasulj drugom, vrelom vodom.
U pasilj dodati luk i zelen, zelen treba uvezati koncem da bi se lakše mogla izvaditi kad se pasulj bude zapržavao.
Pasulj kuvati dok ne bude mekan.
Za to vreme, kilogram goveđeg mesa od plećke dobro oprati i iseći na komade.
Očistiti nekoliko glavica luka kao za paprikaš, staviti u šerpu dve veće kašike masti, pa kada se mast zagreje, spustiti i meso i luk i zajedno pržiti.
Kad su meso i luk dobro uprženi, posuti kašiku brašna, pa zapršku s mesom pržiti dok ne porumeni.
Dodati kašičicu aleve paprike, na vrh noža bibera, dobro sve izmešati i šerpu izmaći s vatre.
Iz kuvanog pasulja izvaditi zelen, pa pasulj izručiti u paprikaš, izmešati polako, posoliti, staviti u rernu i pustiti da se krčka još sat vremena.
Prijatno!
Podrži 021
021 je pokrenuo svoj gift shop - Shopins.rs, a kupovinom nekog od artikala direktno podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako bio velik ili mali, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H
Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće
Čokolada – šta uzrokuje taj slastan osećaj u ustima?
01.04.2023.•
0
Istraživače sa Univerziteta u Lidsu zanimalo je kako se na molekularnom nivou odvija proces topljenja čokolade u ustima.
Za doručak, užinu, ručak: Recept za savršenu posnu projicu
31.03.2023.•
0
Proja je savršeno jelo, za doručak, užinu, ručak.
Objavljena lista deset najboljih pica na svetu
30.03.2023.•
1
Gurmani imaju različita mišljenja o novoj listi "najboljih pica na svetu", a neki su je čak nazvali lažnom i pogrešnom.
Namirnice koje uopšte nisu site: Učiniće vas još gladnijima
30.03.2023.•
1
Stručnjaci upozoravaju da konzumiranje određenih namirnica može samo pojačati našu glad i dovesti do taloženja neželjenih kilograma.
Italija će zabraniti veštačko meso
29.03.2023.•
3
Italijanska vlada je u utorak uveče utvrdila predlog zakona o zabrani proizvodnje i prodaje sintetičke hrane, uključujući veštačko meso.
VIDEO: Kanadski bloger probao ćevape, sarmu i ajvar - nazvao ih srpskom hranom
29.03.2023.•
10
Kanadski bloger o hrani Gaj Hobeika popularnost je stekao svojim video snimcima u kojima proba hranu iz celog sveta.
VIDEO: U Amsterdamu izložena velika ćufta od mesa mamuta
29.03.2023.•
0
Jedna australijska kompanija je u utorak izložila veliku ćuftu od mesa veštački gajenog u laboratoriji na osnovu genetskog koda davno izumrlog mamuta.
Kako da napravite hleb od banana
28.03.2023.•
2
Ukoliko volite slatke hlebove, ovo je pravi recept za vas.
Italijanski akademik tvrdi da je karbonara američka, a isto kaže i za parmezan i picu
28.03.2023.•
5
Italijanski akademik Alberto Grandi izazvao je kontroverzu tvrdnjom da je recept za karbonaru američki, kao i izjavom da jedino mesto na svetu gde se nalazi verodostojni parmezan je Viskonsin.
Najgora hrana za večeru: Povećava otpornost na insulin i usporava metabolizam
28.03.2023.•
2
Znamo da postoje određene namirnice koje ne treba jesti ujutro, ali mnogi ne uzimaju u obzir koliki uticaj na naše telo ima večera.
Viljamovka među pet najboljih žestokih pića na svetu
26.03.2023.•
2
Rakija viljamovka našla se među najboljim žestokim alkoholnim pićima na svetu.
Kako grickalice i slatkiši menjaju vaš mozak
26.03.2023.•
0
Nezdrava hrana preoblikuje vaš mozak kako biste se vraćali po još, pokazuje studija Maks Plank Instituta za istraživanje metabolizma u Kelnu nastala u saradnji s Univerzitetom Jejl.
Malo drugačija pasta za kremasti obrok: Sa spanaćem i pančetom
25.03.2023.•
0
Za sve ljubitelje testenine danas predlažemo kremasti obrok.
Zbog čega jaja iz Srbije i dalje ne mogu na tržište EU?
22.03.2023.•
4
Srbija i dalje ne može da izvozi kokošija jaja u EU, niti da prevozi preko te teritorije u treće zemlje.
VIDEO: Lak gulaš prema receptu Entonija Bordejna
21.03.2023.•
2
Entoni Bordejn bio je nadareni kuvar, pripovedač i pisac koji je gotovo dve decenije širom sveta vodio gledaoce kroz uzbudljiva istraživanja raznih kultura i kuhinja.
Roditelji, ovo su neke greške koje pravite kada je u pitanju ishrana deteta
20.03.2023.•
0
Briga o detetu podrazumeva i vođenje računa o njegovoj ishrani, a nutricionistkinja Prija Tiu podelila je nekoliko grešaka koje roditelji često prave.
Povrće koje nikako ne treba jesti sirovo
19.03.2023.•
3
Sirovo povrće i voće često je najbolji način za unos hranjivih materija, vitamina i minerala u organizam, jer mu se termičkom obradom gube blagotvorni efekti na naše zdravlje.
Ideja za sutrašnji ručak: Njoke sa paradajzom i sirom
17.03.2023.•
1
Ovo ukusno jelo pravi se u rerni, a preporučujemo da ga poslužite toplo.
Kako da odaberete pivo koje vam odgovara
17.03.2023.•
0
Stručnjaci objašnjavaju na šta treba obratiti pažnju kada tražite najzdravije pivo.
VIDEO: Egzotično jelo meksičke kuhinje - kavijar od larvi mrava
16.03.2023.•
0
Ako ste zainteresovani za otkrivanje jedinstvenih ukusa iz celog sveta, eskamoles bi moglo biti jelo koje će pobuditi vašu znatiželju.
Komentari 0
Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar