Recept za probati: Ukusan čorbast pasulj, kuvan s govedinom

Ukoliko ste ljubitelj pasulja, ovaj recept sa govedinom će vas oduševiti.
Biće potrebno malo više vremena da se ručak završi jer je ipak reč o pasulju, ali će biti vredno truda.
Priprema
 
Pola kilograma pasulja otrebiti, oprati i naliti hladnom vodom.
 
Sva zrna koja iskoče na površinu lonca treba baciti jer nisu dobra. Najbolje je kada se pasulj uveče potopi, a kuva sutradan.
 
Prvu vodu, kada provri, treba baciti i naliti pasulj drugom, vrelom vodom.
U pasilj dodati luk i zelen, zelen treba uvezati koncem da bi se lakše mogla izvaditi kad se pasulj bude zapržavao. 
 
Pasulj kuvati dok ne bude mekan.
 
Za to vreme, kilogram goveđeg mesa od plećke dobro oprati i iseći na komade.
 
Očistiti nekoliko glavica luka kao za paprikaš, staviti u šerpu dve veće kašike masti, pa kada se mast zagreje, spustiti i meso i luk i zajedno pržiti.
 
Kad su meso i luk dobro uprženi, posuti kašiku brašna, pa zapršku s mesom pržiti dok ne porumeni. 
 
Dodati kašičicu aleve paprike, na vrh noža bibera, dobro sve izmešati i šerpu izmaći s vatre.
 
Iz kuvanog pasulja izvaditi zelen, pa pasulj izručiti u paprikaš, izmešati polako, posoliti, staviti u rernu i pustiti da se krčka još sat vremena.
 
Prijatno!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti