Od sastojaka će vam biti potrebno kilogram šargarepe, tri čena belog luka, kašika rendanog đumbira, seckani peršun, suvi biljni začin, so, biber, kisela pavlaka po želji i, po potrebi, voda.
Priprema:
Očistite šargarepu i isecite je na manje komade.
Stavite u zagrejanu vodu, posoliti i dodati pred kraj kuvanja seckan beli luk.
Kuvati dok šargarepa ne omekša, pa dodajte suvi biljni začin i kašiku đumbira.
Kuvajte još par minuta, pa skinite sa šporeta.
Ispasirajte u blenderu i, ako je previse gusto, dodajte malo vruće vode.
Vratite na šporet da proključa, pa sipajte u tanjir i po želji dodajte kiselu pavlaku i malo seckanog peršuna.
Prijatno!
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 2
pet
Hvala
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar