Kako da odaberete pivo koje vam odgovara

Stručnjaci objašnjavaju na šta treba obratiti pažnju kada tražite najzdravije pivo.
Kako da odaberete pivo koje vam odgovara
Foto: Pixabay
Pivo je uglavnom voda, ali je bogato i hranljivim materijama kao što su ugljeni hidrati, aminokiseline, minerali, vitamini i polifenoli.
Neke vrste piva mogu biti bolje od drugih, a umerenost je ključna, upozoravaju nutricionisti, kako piše TheHealthy.
Svetla piva
 
Ova piva imaju manje kalorija i manje alkohola od običnih piva. Ovo je alkoholno piće koje najmanje šteti vašoj jetri, kaže doktor za jetru.
 
Kisela piva
 
Ova piva se obično prave od bakterija koje proizvode mlečnu kiselinu, tako da mogu biti malo kisela. Ova piva imaju manje kalorija i alkohola, a mogu da sadrže i probiotike.
 
Organska piva
 
U proizvodnji organskog piva nisu korišćene hemikalije. Kada uporedite druga piva sa organskim, organska verzija dolazi sa manje alkohola i kalorija.
 
Pivo bez glutena
 
Za one koji teško podnose pivo, ali i dalje uživaju u njegovom ukusu, pivo bez glutena je napredovalo u poslednjih nekoliko godina. Pivo bez glutena bi bilo korisno za osobe sa celijakijom. Takođe ima drugačiji ukus - moglo bi biti slađe ili manje gazirano u poređenju sa tradicionalnim pivom.
Bezalkoholno pivo
 
Opet, ako volite ukus piva i ne pristaje vam, bezalkoholno bi moglo biti druga opcija za vas. To su pića poput lagera ili piva koji imaju za cilj da oponašaju ukus piva dok minimiziraju efekte konzumiranja standardnog piva.
 
Sve su generalno 100 kalorija ili manje.

Teme

pivo

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Zašto su kutije za picu četvrtaste a ne okrugle?

Posude za isporuku sveže pečene pice postoje najmanje od 19. veka, kada su napuljski pekari stavljali svoje proizvode u višeslojne metalne stvari poznate kao stufe, a zatim ih slali uličnim prodavcima