VIDEO: Najskuplja pica na svetu košta 12.000 dolara

Koliko biste najviše novca mogli da izdvojite za picu prečnika 20 centimetara?
VIDEO: Najskuplja pica na svetu košta 12.000 dolara
Foto: Pixabay
Verovali ili ne, ali za najskuplju picu na svetu potrebno je izdvojiti čak 12.000 američkih dolara, odnosno 11.771 evro.
Osmislio ju je Renato Viola, za odabrane klijente u Salernu, u Italiji, i nazvao je Luj Trinaesti, a bogatoj klijenteli "dolazi na noge", u njihove kuće, gde picu priprema i uz nju služi odabrana basnoslovno skupa pića.
Luj Trinaesti je pica za dvoje, prečnika 20 centimetara. Testo se priprema od organskog arapskog brašna i ružičaste soli iz reke Marej, a potrebno je da odstoji 72 sata pre nego što se razvlači i filuje. 
 
U filu su tri retke vrste kavijara od ikre riba iz Kaspijskog mora, norveški jastog i sedam vrsta sira.
 

Teme

PICA
  • ne zovite je pizza

    26.04.2023 10:32
    s tom tanusnom picom u rimskom stilu u Salernu ne bi leba jeo...
  • ...

    24.04.2023 01:30
    I, kakav je ukus?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.