Rashladite se na +30: Kako da napravite domaći sladoled

Počeo je prvi ovogodišnji toplotni talas, a u narednim danima čeka nas više od 30 stepeni.
Rashladite se na +30: Kako da napravite domaći sladoled
Foto: Pixabay
Dok tražite načine da se rashladite, mi vam nudimo jedno od "rešenja".
Domaći sladoled će vas osvežiti i zgodno je da ga uvek imate u frižideru. Recept za ovu poslasticu ima Coolinarika.
Šta vam je sve potrebno:
 
5 jaja
5 kašika šećera
1 čaša kisele pavlake
100 g šlaga (ili 3-4 kesice)
oko 300 ml mleka za šlag
+ sastojci za ukuse po želji
 
Priprema
 
Umutiti najpre šlag sa hladnim mlekom i ostaviti sa strane.
 
U drugoj činiji ulupati belanca, dodati šećer i kada očvrsne - umutiti i žumanca. Na kraju ručno umešati pavlaku, pa muteći mikserom sjediniti sve sa šlagom.
 
Sladoled sipati u onoliko činija, koliko ukusa želite da napravite. Dodavati ukuse i svaki malo mutiti mikserom, da se sastojci sjedine.
 
Za čokoladu: 2 kašike kakaoa i 3 štangle otopljene čokolade.
 
Za vanilu: 2-3 kesice vanil šećera.
 
Za lešnik: 1 kašičica kakaoa i malo sitno seckanog lešnika.
 
Za keks: mleveni keks po želji.
 
Za punč: malo ruma i malo sitno seckanog suvog grožđa.
 
Za voćni: aromu voća po zelji ili malo ispasiranog voća.
 
Za kikiriki: malo seckanog neslanog kikirikija.
 
Poslužiti hladno i preliveno čokoladnim prelivom. 
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

  • Vera

    20.06.2023 22:04
    Domacica
    Salmonela u najavi. Termicki neobradjena jaja?
  • Mirka

    20.06.2023 11:44
    A
    Deluje jako lep, a i jednostavan za pripremu. Praviću.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Evropski sud pravde: Bezalkoholni džin ne postoji

Najviša pravosudna instanca Evropske unije, Evropski sud pravde (ECJ), presudio je da bezalkoholno piće ne može da bude prodavano kao džin, jer je to ime rezervisano za specifično alkoholno piće.