Rashladite se na +30: Kako da napravite domaći sladoled

Počeo je prvi ovogodišnji toplotni talas, a u narednim danima čeka nas više od 30 stepeni.
Rashladite se na +30: Kako da napravite domaći sladoled
Foto: Pixabay
Dok tražite načine da se rashladite, mi vam nudimo jedno od "rešenja".
Domaći sladoled će vas osvežiti i zgodno je da ga uvek imate u frižideru. Recept za ovu poslasticu ima Coolinarika.
Šta vam je sve potrebno:
 
5 jaja
5 kašika šećera
1 čaša kisele pavlake
100 g šlaga (ili 3-4 kesice)
oko 300 ml mleka za šlag
+ sastojci za ukuse po želji
 
Priprema
 
Umutiti najpre šlag sa hladnim mlekom i ostaviti sa strane.
 
U drugoj činiji ulupati belanca, dodati šećer i kada očvrsne - umutiti i žumanca. Na kraju ručno umešati pavlaku, pa muteći mikserom sjediniti sve sa šlagom.
 
Sladoled sipati u onoliko činija, koliko ukusa želite da napravite. Dodavati ukuse i svaki malo mutiti mikserom, da se sastojci sjedine.
 
Za čokoladu: 2 kašike kakaoa i 3 štangle otopljene čokolade.
 
Za vanilu: 2-3 kesice vanil šećera.
 
Za lešnik: 1 kašičica kakaoa i malo sitno seckanog lešnika.
 
Za keks: mleveni keks po želji.
 
Za punč: malo ruma i malo sitno seckanog suvog grožđa.
 
Za voćni: aromu voća po zelji ili malo ispasiranog voća.
 
Za kikiriki: malo seckanog neslanog kikirikija.
 
Poslužiti hladno i preliveno čokoladnim prelivom. 
  • Vera

    20.06.2023 22:04
    Domacica
    Salmonela u najavi. Termicki neobradjena jaja?
  • Mirka

    20.06.2023 11:44
    A
    Deluje jako lep, a i jednostavan za pripremu. Praviću.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.