Smanjuju procenat alkohola u pivu zbog inflacije

Proizvođači piva u Velikoj Britaniji su zbog inflacije počeli da smanjuju procenat alkohola u pivu, uz zadržavanje iste cene.
Smanjuju procenat alkohola u pivu zbog inflacije
Foto: Pixabay
Kompanija "Grine king", veliki britanski prozvođač piva i vlasnik lanca pivnica, smanjila je procenat alkohola u svom popularnom pivu "Old speckled hen", sa pet odsto na 4,8 odsto, izjavio je portparol te firme za CNN.
Najstariji britanski prozvođač piva "Shepherd neame" je na ovaj korak bio prinuđen u martu, kada je smanjio procenat alkohola u svojim pivima "Spitfire" - sa 4,5 odsto na 4,2 odsto i "Bishops finger" - sa 5,4 odsto na 5,2 odsto, naveo je njihov portparol.
Na ovaj način kompanije reaguju na rast cena sirovina, energija i troškova pakovanja, ne menjajući cene ili količinu napitka od hmelja.
 
"Pivare su se u poslednje dve godine suočile sa povećanjem cena i delimično su apsorbovale povećane troškove kako bi izbegle da ih kupci plaćaju preko poskupljenja piva", rekla je šefica Britanskog udruženja za piva i pabove Ema Meklarkin.
 
Inflacija potrošačkih cena u Velikoj Britaniji je u aprilu dostigla 8,7 odsto, podseća CNN.
  • V.A.Lucky

    03.07.2023 09:42
    Није лепо од њих да нам смањују малигане!
  • pera nevera

    30.06.2023 22:07
    Propadosmo.
  • āyatollāh

    28.06.2023 19:55
    ovo je svetogrdje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.