Otvara se prva prodavnica alkohola u Saudijskoj Arabiji: Samo za posebnu klijentelu

Saudijska Arabija se sprema da otvori prvu prodavnicu alkohola u glavnom gradu Rijadu, koja će služiti isključivo za nemuslimanske diplomate, rekao je neimanovani izvor upoznat s planovima.
Otvara se prva prodavnica alkohola u Saudijskoj Arabiji: Samo za posebnu klijentelu
Foto: Pixabay
U dokumentru koji je izvor dao Rojtersu na uvid navodi se da će kupci morati da se registruju preko mobilne aplikacije, da čekaju odobrenje Ministarstva spoljnih poslova i da poštuju mesečne kvote kada je u pitanju dozvoljena količina alkohola.
 
Nova prodavnica će se nalaziti u Diplomatskoj četvrti Rijada, kvartu u kom se nalaze ambasade i borave diplomate i koja je "strogo ograničena" na nemuslimane.
Nije jasno da li će drugi nemuslimani, koji nisu diplomate, imati pristup alkoholu, iako je većina imigranata koji žive u kraljevstvu iz drugih većinski muslimanskih zemalja, navodi Rojters.
 
Saudijski državni list Arab njuz izvestio je ove nedelje da je vlada uvela nova ograničenja na uvoz alkohola unutar diplomatskih pošiljki, što može povećati potrebu za novom prodavnicom.
Saudijska Arabija ima stroge zakone protiv konzumiranja alkohola i ljudi koji ga koriste mogu biti kažnjeni stotinama udaraca bičem, deportacijom, novčanim kaznama ili zatvorom.
 
Kao deo reformi, bičevanje je uglavnom zamenjeno zatvorskom kaznom, dok je alkohol do sada bio dostupan samo preko diplomatske pošte ili na crnom tržištu.
  • Darkoni

    25.01.2024 16:39
    Poslednja svetska zabit u kojoj članovi kraljevske porodice rade šta god hoće i za njih zakon ne važi i vlasnici su čitavog naroda sa kojim mogu da rade šta god žele i sprovode šerijatsko pravo.Ako neko sluša muziku za vreme molitve koja je pet puta dnevno,ostaje bez glave. Ako neko spomene vlast ili nekog člana kraljevske porodice u negativnom kontekstu, ostaje bez glave. Ženama je zabranjeno da voze automobili i da napuštaju kuću bez muškog člana porodice i moraju biti zabrađene kao nindže.Klasičan logor sa nesretnike rođene tamo sa odobrenjem zapada koji tamo ubira ogromne prihode od nafte. Strahotno mesto.
  • Деки

    25.01.2024 08:02
    Деки
    Одавно је С.Арабија и добар део Исламског Света подлегла Новцу и зарад истог се одриче изворне Религије. Лично сам видео у Дубаију Содому и Гомору док ме је шокирала новоизграђена Ђамија са VIP улазима и "верницима"иако сви знамо да смо сви једнаки пред Богом и у Богомољама. Како је кренуло...за 150 200 година ниједна религија нејће постојати бар у овом облику који ми познајемо сем Материјалног и Новца!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.