Uzgojena borovnica za Ginisa: Teži deset puta više od prosečne

Borovnica teška 20,4 grama, uzgajana u australijskoj državi Novi Južni Vels, oborila je Ginisov svetski rekord za najtežu borovnicu na svetu.
Uzgojena borovnica za Ginisa: Teži deset puta više od prosečne
Foto: Pixabay (ilustracija)
Borovnica je otprilike veličine loptice za golf, ima prečnik od 39,31 milimetar i teži 10 puta više od prosečne borovnice, objavio je Gardijan.
Borovnica je ubrana 13. novembra, a ove sedmice Ginisova knjiga rekorda zvanično ju je priznala kao najtežu borovnicu na svetu.
Rekordna borovnica ima oko 1,25 puta veću težinu od borovnice koja je prethodno držala rekord i koja je težila 16,2 grama i imala prečnik od 36,33 milimetara.
 
Prethodna dva rekorda postavili su uzgajivači iz države Zapadna Australija, 2020. i 2018. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.