![Kako spasiti jelo ako je previše slano, ljuto, slatko ili kiselo? Kako spasiti jelo ako je previše slano, ljuto, slatko ili kiselo?](/images/8751ca10a6c6b7238bb34d53ef294d36/300x175_kuvanje_pixabay.jpg)
Postoji razlog zašto začine ne treba držati u staklenim posudama
Većina začina može da zadrži svoj ukus više od pet godina, ali samo ako ih pravilno čuvate.
![Postoji razlog zašto začine ne treba držati u staklenim posudama Postoji razlog zašto začine ne treba držati u staklenim posudama](https://www.021.rs//images/6befc5dc2494e21bd8dac5a5490253dd/zacini_pixabay.jpg)
Foto: Pixabay
Iako mnogi koriste staklene posude za odlaganje otvorenih namirnica, kada je reč o začinima, to nije pravilno.
Staklene posude u kojima držite začine mogu izgledati lepo i organizovano, ali predugim držanjem začina u njima može smanjiti intenzitet ukusa i mirisa. Ako primetite da vaši začini više promene boju i miris ili jednostavno nemaju miris, vreme je da ih bacite.
Naime, većina začina ima rok trajanja od dve do tri godine, ali prema Mattu Websteru iz Seasoned Pioneers, začine možemo koristiti i više od pet godina ako smo ih pravilno skladištili.
Webster upozorava da nikako ne bi trebalo koristiti prozirne posude za začine. On navodi da "začine uvek treba čuvati u hermetički zatvorenim i neprozirnim posudama ako želite da sačuvate arome i teksturu začina".
Umesto toga, preporučuje da za začine koristite kesice jer to osigurava dugotrajnost proizvoda tako što ga štiti od oksidacije i održava ga suvim i svežim. On takođe preporučuje da začine držite dalje od izvora toplote poput rerne ili mašine za suđe.
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H
Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće
Hrana je drugačijeg ukusa ako vas okružuje buka: Evo zašto
16.06.2024.•
0
Ne postoji ništa gore od večere u restoranu u kom je toliko bučno da morate da vičete kako biste razgovarali sa svojim prijateljem.
Za navijače na meču Srbije i Engleske samo pivo sa smanjenim procentom alkohola
16.06.2024.•
5
Nemačka policija je saopštila da će navijači Srbije i Engleske, koji budu na današnjoj utakmici prvog kola Evropskog prvenstva, moći da kupe samo pivo sa smanjenim sadržajem alkohola.
Ideja za desert posle nedeljnog ručka: Ovo je recept za ukusnu "Julišku"
15.06.2024.•
0
Svaki dan je savršen dan da se zasladite tortom, ali posle nedeljnog ručka to može da bude pravi "gušt".
Kojih pet namirnica ne bi trebalo da držite u frižideru?
12.06.2024.•
2
Čuvanje određenih namirnica u frižideru usporava rast bakterija i pomaže u sprečavanju trovanja hranom. Ali za neke namirnice je bolje da su na sobnoj temperaturi.
Danska sa tržišta povukla nudle jer su toliko ljute "da ljudi mogu da se otruju"
12.06.2024.•
3
Danska je povukla sa tržišta nekoliko začinjenih nudli južnokorejske kompanije Samiang, tvrdeći da bi nivoi kapsaicina u njima mogli da otruju potrošače, javlja BBC.
Ovo je najzdravija riba za ljudski organizam
11.06.2024.•
5
Malo ljudi razmišlja o prednostima skuše za naše zdravlje, jer cene samo njen ukus.
Neurolozi kažu da su ovo najbolji sirevi za zdravlje mozga - objašnjavaju i zašto
11.06.2024.•
0
Neke namirnice su poznate kao najbolja hrana za mozak, poput lososa, zelenog lisnatog povrća i bobičastog voća.
VIDEO: Slatke kineske grickalice koje su hit na mrežama
09.06.2024.•
3
Znate li štoa je tanghulu? Ova tradicionalna kineska grickalica, koja se obično poslužuje na kineskim dečjim rođendanima, neverovatno je hrskava i slatka.
VIDEO Kineska kafa koja nije za svakoga: U nju ide - mladi luk
09.06.2024.•
4
Da li ste ikada pomislili da biste svoju jutarnju kafu mogli "začiniti" sa malo povrća? Čini se da su Kinezi već odavno došli na tu ideju.
VIDEO: Pekara izgleda kao teretana, a umesto tegova i lopti tu su - kroasani
09.06.2024.•
0
Nudake je poznata pekara i kafić u Južnoj Koreji, a sada se proširila i na Kinu. Naime, u Šangaju je otvorena nova pekara te franšize koja izgleda kao teretana, a u njoj se sve vrti oko - kroasana.
EU će zabraniti čips sa ukusom slanine
09.06.2024.•
8
Mnogima nema draže grickalice od čipsa, ali onaj s ukusom slanine uskoro više neće moći da se kupi.
Nepečene torte trenutno hit na društvenim mrežama: Evo recept za jednu
08.06.2024.•
0
Kako se leto bliži, tako je i sve teže praviti bilo šta što uključuje uključivanja rerne.
Muzej posvećen francuskom siru otvara se u Parizu: Galerija, mlekara, istorijat i kultura sira...
08.06.2024.•
0
Pariz će uskoro postati neizostavno mesto za sve ljubitelje francuskih sireva, a to je muzej posvećen francuskim sirevima i njihovim proizvođačima.
Pogledajte kojih 50 restorana je proglašeno najboljim na svetu, jedan je u komšiluku
07.06.2024.•
0
Lista 50 najboljih restorana na svetu u 2024. godini, objavljena je na glamuroznoj ceremoniji dodele nagrada uživo održanoj u Las Vegasu.
Ideja za lagani ručak ili prilog: Tikvice sa sirom
06.06.2024.•
1
Sve toplije temperature podstiču i želju za "laganijom" hranom.
Nemate vremena da čekate da testo za picu naraste? Probajte ovaj recept
05.06.2024.•
0
Ako želite da napravite testo za picu, a nemate vremena da čekate da naraste, isprobajte ovaj jednostavan recept.
Treba vam ideja za ručak za poneti? Evo jednog osvežavajućeg recepta
04.06.2024.•
0
Salata u tegli je praktičan način da je ponesete na posao, fakultet ili gde god da idete.
Nikako nemojte da držite krompir u frižideru, a evo i zašto
02.06.2024.•
0
Krompir je jedna od onih namirnica koje se idealno slažu uz mnoga jela.
VIDEO: Napravljena ultrazvučna kafa, evo po čemu se razlikuje od klasične
02.06.2024.•
1
Australijski naučnici razvili su metodu kuvanja kafe peskarenjem mlevenih zrna kafe zvučnim talasima, a nazivaju je ultrazvučnom kafom i uskoro bi mogla stići na tržište.
Naučnici pronašli način da čokoladu učine održivijom
02.06.2024.•
0
Dobra vest za sve ljubitelje čokolade - iako bi čokolada u narednih 100 godina mogla nestati iz naše ishrane, švajcarski naučnici su na tragu toga da čokoladu učine održivijom i zdravijom.
Banane nemojte držati zajedno sa drugim voćem - ovo su razlozi zašto "ne vole društvo"
02.06.2024.•
4
Banane ne vole "društvo", pa je najbolje da ih držite dalje od drugog voća. Naime, proizvode etilen, gas koji ubrzava sazrevanje.
Komentari 2
logika
ma nemoj
Dovoljno je da staklenka bude u kredencu, naravno u onom delu bez "prozora"
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar