Iako mnogi koriste staklene posude za odlaganje otvorenih namirnica, kada je reč o začinima, to nije pravilno.
Staklene posude u kojima držite začine mogu izgledati lepo i organizovano, ali predugim držanjem začina u njima može smanjiti intenzitet ukusa i mirisa. Ako primetite da vaši začini više promene boju i miris ili jednostavno nemaju miris, vreme je da ih bacite.
Naime, većina začina ima rok trajanja od dve do tri godine, ali prema Mattu Websteru iz Seasoned Pioneers, začine možemo koristiti i više od pet godina ako smo ih pravilno skladištili.
Webster upozorava da nikako ne bi trebalo koristiti prozirne posude za začine. On navodi da "začine uvek treba čuvati u hermetički zatvorenim i neprozirnim posudama ako želite da sačuvate arome i teksturu začina".
Umesto toga, preporučuje da za začine koristite kesice jer to osigurava dugotrajnost proizvoda tako što ga štiti od oksidacije i održava ga suvim i svežim. On takođe preporučuje da začine držite dalje od izvora toplote poput rerne ili mašine za suđe.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
Komentari 2
logika
ma nemoj
Dovoljno je da staklenka bude u kredencu, naravno u onom delu bez "prozora"
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar