Treba vam ideja za ručak za poneti? Evo jednog osvežavajućeg recepta

Salata u tegli je praktičan način da je ponesete na posao, fakultet ili gde god da idete.
Treba vam ideja za ručak za poneti? Evo jednog osvežavajućeg recepta
Foto: Pixabay
Sve se nalazi u jednoj posudi i ne morate da brinete o posebnom pakovanju bilo čega, piše Index.hr.
Što se tiče sastojaka za salatu, trebaće vam jedan paradajz, pola ljubičastog luka, 150 grama skuvanih leblebija, stabljika celera, pola krastavca, dve rotkvice, listovi zelene salate i sve kašike suncokretovih semenki.
 
Za preliv (dresing) će vam trebati 100 grama grčkog jogurta, tri kašike sveže ceđenog limunovog soka, kašika belog vinskog sirćeta i kašika maslinovog ulja, so i beli biber.
Priprema:
 
Isecite povrće
 
Paradajz iseći na kockice, ljubičasti luk, krastavac, rotkvice i stabljiku celera na tanke kriške, a zelenu salatu na rezance.
 
Prepecite semenke
 
U suv tiganj stavite semenke suncokreta i stavite ih na tihu vatru dva do tri minuta dok ne postanu hrskave i mirisne. Ohladiti.
 
Napravite preliv (dresing)
 
Sve sastojke za preliv umutiti, posolite i pobiberite po svom ukusu.
 
Stavite u teglu
 
Ova količina je za dve osobe, pa pripremite dve tegle.
Na dno svake stavite preliv, pa povrće ređajte u slojeve. Čuvajte u frižideru i ponesite sa sobom gde god da krenete.
 
Pripremite ga uveče za ujutru, ali nemojte ga držati spreman duže od jednog dana jer će povrće previše omekšati.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Lista 12 vrsta voća sa najmanje šećera

Mnogi ljudi unose više šećera nego što su svesni - iako ga najčešće povezuju s kolačima i gaziranim pićima, šećer se krije i u brojnim svakodnevnim namirnicama.

Minut pire: Koliko je zdrav?

Instant ili minut pire krompir se često doživljava kao brza i praktična zamena za domaći pire - samo dodate vodu ili mleko, malo promešate i gotovo.

Đelato ili sladoled: U čemu je razlika?

Iako na prvi pogled deluju isto, đelato i sladoled se značajno razlikuju — ne samo po ukusu, već i po sastavu, temperaturi, količini vazduha i načinu pripreme.

Šta nikad ne bi trebalo raditi s limunom

Limun je jedna od najkorišćenijih namirnica u kuhinji - dodajemo ga u vodu, prelive, kolače, ribu, čaj... Međutim, koliko god bio zdrav i svestran, postoje stvari koje jednostavno ne bi trebalo raditi