Pogledajte kojih 50 restorana je proglašeno najboljim na svetu, jedan je u komšiluku

Lista 50 najboljih restorana na svetu u 2024. godini, objavljena je na glamuroznoj ceremoniji dodele nagrada uživo održanoj u Las Vegasu.
Pogledajte kojih 50 restorana je proglašeno najboljim na svetu, jedan je u komšiluku
Foto: Pixabay
Lista se pravi već 22 godine zarednom, a na ovogodišnjoj nalaze se restorani sa 26 teritorija, pet kontinenata i osam novih objekata koji su se prvi put našli u izbori, piše CNN, a prenosi N1.
 
Najviše vrhunskih restorana i ove godine ima Španija, u kojoj se na šest mesta jede najbolje na svetu.
Svog "konja za trku" ima i jedna zemlja bivše Jugoslavije – Slovenija.
 
Ovo je celokupna lista:
 
1. Disfrutar (Barselona, Španija)
 
2. Asador Etxebarri (Atksondo, Španija)
 
3. Table by Bruno Verjus (Pariz, Francuska)
 
4. Diverxo (Madrid, Španija)
5. Maido (Lima, Peru)
 
6. Atomix (Njujork)
 
7. Quintonil (Meksiko siti, Meksiko)
 
8. Alchemist (Kopenhagen, Danska)
 
9. Gaggan Anand (Bangkok, Tajland)
 
10. Don Julio (Buenos Ajres, Argentina)
 
11. Septime (Pariz, Francuska)
 
12. Lido 84 (Gardone Riviera, Italija)
 
13. Trèsind Studio (Dubai, UAE)
 
14. Quique Dacosta (Denia, Španija)
 
15. Sézanne (Tokio, Japan)
 
16. Kjolle (Lima, Peru)
 
17. Kol (London, Engleska)
 
18. Plénitude (Pariz, Francuska)
 
19. Reale (Castel di Sangro, Španija)
 
20. Wing (Hong Kong)
 
21. Florilège (Tokio, Japan)
 
22. Steirereck (Beč, Austrija)
 
23. Suhring (Bangkok, Tajland)
 
24. Odette (Singapur)
 
25. El Chato (Bogotá, Kolumbija)
 
26. The Chairman (Hong Kong)
 
27. A Casa do Porco (São Paulo, Brazil)
 
28. Elkano (Getaria, Španija)
 
29. Boragó (Santiago, Čile)
 
30. Restaurant Tim Raue (Berlin, Nemačka)
 
31. Belcanto (Lisabon, Portugal)
 
32. Den (Tokio, Japan)
 
33. Pujol (Meksiko siti, Meksiko)
 
34. Rosetta (Meksiko siti, Meksiko)
 
35. Frantzén (Stokholm, Švedska)
 
36. The Jane (Antverp, Belgija)
 
37. Oteque (Rio de Žaneiro, Brazil)
 
38. Sorn (Bangkok, Tajland)
 
39. Piazza Duomo (Alba, Italija)
 
40. Le Du (Bangkok, Tajland)
41. Mayta (Lima, Peru)
 
42. Ikoyi (London, Engleska)
 
43. Nobelhart & Schmutzig (Berlin, Nemačka)
 
44. Mingles (Seul, Južna Koreja)
 
45. Arpege (Pariz, Francuska)
 
46. SingleThread (Hildsburg, Kalifornija)
 
47. Schloss Schauenstein (Firstenau, Švajcarska)
 
48. Hiša Franko (Kobarid, Slovenija)
 
49. La Colombe (Kejp Taun, Južna Afrika)
 
50. Uliassi (Senigalia, Italija)
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Lista 12 vrsta voća sa najmanje šećera

Mnogi ljudi unose više šećera nego što su svesni - iako ga najčešće povezuju s kolačima i gaziranim pićima, šećer se krije i u brojnim svakodnevnim namirnicama.

Minut pire: Koliko je zdrav?

Instant ili minut pire krompir se često doživljava kao brza i praktična zamena za domaći pire - samo dodate vodu ili mleko, malo promešate i gotovo.

Đelato ili sladoled: U čemu je razlika?

Iako na prvi pogled deluju isto, đelato i sladoled se značajno razlikuju — ne samo po ukusu, već i po sastavu, temperaturi, količini vazduha i načinu pripreme.

Šta nikad ne bi trebalo raditi s limunom

Limun je jedna od najkorišćenijih namirnica u kuhinji - dodajemo ga u vodu, prelive, kolače, ribu, čaj... Međutim, koliko god bio zdrav i svestran, postoje stvari koje jednostavno ne bi trebalo raditi