Ne ližite kašiku kojom pravite kolače
Zapravo, iz FDA su rekli da nije zdravo jesti sirovo brašno u bilo kom obliku. A pre svega se misli na testo za kolače odnosno lizanje kašike kojojom se to testo pravi.
Evo u čemu je stvar: sirova jaja su nosioci salmonele, što nije dobra stvar, ali ispostavilo se da brašno može da bude prenosilac ešerihije koli.
Simptomi ešerihije uključuju krvavu stolicu i grčeve u stomaku. Iako se većina ljudi oporavi za nedelju dana, ešerihija može da uzrokuje otkazivanje rada bubrega naročito kod dece mlađe od 5 godina.
“Brašno je derivat dobijen iz zrna koje dolazi direktno sa polja i obično se ne tretira kako bi se ubile bakterije”, rekao je u izjavi Lesli Smut, viši savetnik FDA Kancelarije za bezbednost hrane.
FDA je saopštila da životinjski otpad može da kontaminira zrna iz kojih se dobija brašno, a kroz kuvanje, pečenje ili prženje ubijaju se sve bakterije.
Zato, da biste izbegli zarazu, nemojte da jedete ili probate sirovo testo za kolače, već sačekajte da se ono ispeče.
Komentari 1
baba
https://www.youtube.com/watch?v=RkzhNMY0KzQ
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar