Krivični postupak ako se ne počisti za psom

Gradske vlasti Liverpula ponudile su nagradu onima koji prijave vlasnike koji ne počiste za svojim ljubimcima.
Gradonačelnik Liverpula Džo Anderson rekao je da je ovo borba protiv "ekoloških kriminalaca".
 
On je naveo da će oni koji prijave neodgovorne vlasnike životinja kao nagradu biti oslobođeni opštinskog poreza. Protiv osobe za koju se utvrdi da nije počistila za svojim psom biće pokrenut krivični postupak.
 
Dojavljivači mogu da pošalju fotografije ili video-snimke nadležnoj opštini ili da obaveste lično i anonimno o prestupnicima.
 
Predviđena kazna je do 1.000 funti, što će pokriti troškove oslobođenog poreza.
 
"U nekim delovima Liverpula kako iskoračite iz automobila ugazite u izmet i osetite smrad, to je potpuno neprihvatljivo", rekao je Anderson. On je naveo da su neki delovi grada potpuno prekriveni psećim izmetom.
  • Vlasnik psa broj 2

    19.02.2017 10:52
    Cisti za svojim psom seljacino
    Ne slazem se za porez, ali da treba da ima sluzba koja kontrolise tako nesto, treba. Sramota me je za te ljude koji ne pokupe za svojim psom, odraz nekulture i idiotizma.
  • Ja

    18.02.2017 16:35
    Mogli bi i kod nas da uvedu...
  • Predragg

    18.02.2017 15:50
    Odusevila me vest iz novina pre koji mesec,da je Izrael uveo DNK analizu fekalija pasa nadjenih na javnim povrsinama uz najavu ostrih kazni prekrsiocima. Jedva cekam siru primenu i kaznjavanje sirom sveta,posebno na Balkanu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin