"Od turizma ćemo imati milijardu dolara"

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić istakao je da očekuje da će turizam ove godine Srbiji doneti devizni priliv od 1,3 milijarde dolara.
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić istakao je da očekuje da će turizam ove godine Srbiji doneti devizni priliv od 1,3 milijarde dolara.

On je, otvarajući na Kalemegdanu Festival manifestacija, destinacija i degustacija "Beogradski manifest", istakao da će i taj festival doprineti povećanju broja turista za oko 10 odsto, ističući da je Srbija jedna od retkih zemalja u Evropi koja poslednjih godina beleži dvostruki rast broja stranih turista.

On je naglasio da će ova manifestacija postati tradicionalna, da će najavljivati sve što će se događati u Srbiji tokom turističke sezone i predstavljati turističke potencijale mnogih gradova u Srbiji.

Ministar je podsetio da u našoj zemlji ima oko 1.700 različitih manifestacija i mnoge od njih posećuje stotine hiljada ljudi što donosi značajne prihode lokalnim samoupravama. Ove godine na Beogradskom manifestu učestvuje 50 gradova, a Ljajić veruje da će naredne godine ovo biti manifestacija regionalnog karaktera na kojoj će se predstavljati ponuda svih zemalja regiona.

Festival "Beogradski manifest" održava se po prvi put, trajaće do nedelje 24 maja a ponuda će biti predstavljena u 15 festivalskih celina.

Sva tri dana trajanja festivala biće održavana i takmičenja u preciznom letenju balona, a u "Night glow" kako se nazivaju večernje atrakcije, biće pružena i slika balona koji svetle u noći.

  • Toma

    07.07.2015 12:10
    ma kakav turizam
    Ne zanosite se pričama o turizmu. Bukvalno sve zemlje oko nas imaju bolju turističku ponudu, pogotovu HR. Mi nemamo ništa što oni nemaju, samo je obrnuto. Pritom mi smo još i banana država sa nikakvim putevima i infrastrukturom kao u Čadu.

    Turizam je samo plus, ali nikako okosnica razvoja. Austrija ima preko 100 miliona noćenja godišnje, pa vi vidite, a ima stanovnika malo više od nas. Samo Beč koliko namlati od turizma što kongresnog što običnog... gde smo mi od toga, samo nas znaju kao mesto sa jeftinim kafanama i lakim devojkama.

  • neo

    27.05.2015 15:58
    dajte cifre
    ističući da je Srbija jedna od retkih zemalja u Evropi koja poslednjih godina beleži dvostruki rast broja stranih turista.

    koliko poslednjih godina ? 2? 3? 10?

    i od kojeg broja turista je pocelo ? 10.000? 100.000? 1.000.000?
  • 25.05.2015 10:23
    Je..o vas Beograd više.
    Opet samo Beograd pa Beograd. Kao da postoji samo Beograd. Zašto ne pretvorite Palić u turističko mesto, pa da i Palić bude najposećenija turistička destinacija za Evropljane kao Balaton u Mađarskoj, pa da i Vojvodina zaradi milijardu dolara. A ne, vi beograđani ne želite da Vojvodina zaradi miliarde dolara. Eh, kamo sreće da i postanete Beograsdski pašaluk tamo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja