Kolima ili avionom, Srbi hrle u slovenačke banje

Srpske turiste u Sloveniji najviše zanimaju banje, a dolaze i zbog planinskog turizma i siti tura u Ljubljani.

Ministar turizma, razvoja i tehnologije Slovenije Zdravko Počivalšek je saradnju u oblasti turizma dve zemlje ocenio kao vrlo uspešnu.

"Zadovoljni smo saradnjom na polju turizma između Slovenije i Srbije. Srbi su na 7. mestu po dolascima, a u 11 meseci 2015. imali smo gotovo 80.000 gostiju iz Srbije, koji su ostvarili 204.000 noćenja”, rekao je Počivalšek na 38. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu na kojem je Slovenija ovogodišnja zemlja partner.

To je za sedam odsto više nego godinu dana ranije, primetio je on i dodao da je ujedno i dobar osnov koji može da se nadogradi. "Zato smo i odlučili da više ulažemo u promociju Slovenije na stranim tržištima, a naš nastup na ovom sajmu iz godine u godinu napreduje. Cilj nam je da povećamo priliv srpskih gostiju u Sloveniju”, rekao je ministar.

On je istakao da to što je Slovenija ove godine zemlja partner na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, znači da je rešena da se više promoviše na srpskom tržištu. "Srbija je za nas značajna, i ima potencijala i za širenje saradnje. Blizina je važan faktor, jer može da se dođe autom, a otvorena je i nova dnevna linija Er Srbije Beograd - Ljubljana, što će poboljšati saradnju”, objasnio je Počivalšek.

Autor: Tanjug

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja