Kopaonik i Zlatibor puni, a sneg veštački

"Popunjenost kapaciteta na Kopaoniku iznosi 80 odsto i veoma smo zadovoljni s obzirom na malu količinu prirodnog snega", izjavio je za agencije predstavnik Turističke organizacije Kopaonika Siniša Trifunović.
"Popunjenost kapaciteta na Kopaoniku iznosi 80 odsto i veoma smo zadovoljni s obzirom na malu količinu prirodnog snega", izjavio je za agencije predstavnik Turističke organizacije Kopaonika Siniša Trifunović. Prema njegovim rečima, tako velika poseta gostiju može da se zahvali pre svega "Skijalištima Srbije", koja su sistemima za veštačko osnežavanje uspela da održe visinu belog pokrivača na stazama od 20 do 40 centimetra, tako da uvek radi od osam do deset žičara.

Trifunović je dodao da je izuzetno visoka popunjenost kapaciteta i u vikend naseljima Čajetinska česma i Treska, kao i u Brzeću i hotelu "Srebrnac", koji imaju pristupačnije cene. On je dodao da se od ponedeljka očekuju nove snežne padavine, pa se mogu očekivati i novi gosti.

Od 15. januara na Kopaoniku će biti snižene i cene smeštaja od 30 do 50 odsto, a Trifunović kaže da u privatnim objektima u centru može da se nađe smeštaj od 250 do 300 evra, a u privatnim vikednicana noćenje od pet do deset evra.

Na Zlatiboru ima više od 15.000 gostiju. Svi kapaciteti su popunjeni do kraja januara, a malo slobodnog mesta ima još u privatnom smeštaju, izjavio je predstavnik Turističke organizacije Zlatibora Marko Knežević. On je dodao da tome doprinosi i đački raspust, koji u Republici Srpskoj traje do 25. januara, a u Crnoj Gori do 1. februara.

Ski cetar radi i zahvaljujući veštačkom osnežavanju, pa je skijanje moguće, iako je prirodnog snega ostalo jako malo zbog jakog vetra. Za sredu i četvrtak su najavljene nove snežne padavine, pa se očekuje da će se situacija popraviti, izjavio je Knežević.

Zlatibor u toku januara priprema i doček srpske Nove godine, "Pršutijadu" u poslednja tri dana ove sedmice, kao i tradicionalno boksersko nadmetanje 14. januara.

U Vrnjačkoj Banji trenutno se odmara 4.211 gostiju, što je otprilike na istom nivou kao prošle godine, s tim što snega nema, pa za sada nije moguće skijanje na Goču, rekao je predstavnik lokalne turističke organizacije Goran Karavesović. On je rekao da se cene u Vrnjačkoj Banji nisu menjale više od godinu dana, uvek su bile pristupačne, pa će tako ostati i ove godine.
  • zeljko

    13.01.2011 06:43
    smanjiti cene
    na kopaoniku treba smanjiti cene ski pasa,misljenja sam da je trenutna cena visoka za nase uslove
  • Darko

    12.01.2011 22:21
    Zlatibor nema snega
    Trenutno se nalazim na Zlatiboru sa porodicom, i ovde smo od 8 januara. Snega nema ni malo ni veštačkog. Kažu da topovi za veštački sneg nerade kada je temperatura u plusu. Zlatibor je krcat pa je teško naći mesto u kafićima da se sedne. Zadnjih par dana pada sitna kiša pa su ljudi poprilično depresivni. Ako ne morate odložite put, kad se stvore bolji vremenski uslovi, pozdrav Darko

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja