Švajcarska - utočište za prostitutke

Ženeva važi za jedan od najskupljih gradova na svetu, mesto u kom iznajmljivanje sobe u centru košta 3.000 dolara mesečno.
Ženeva važi za jedan od najskupljih gradova na svetu, mesto u kom iznajmljivanje sobe u centru košta 3.000 dolara mesečno.

Ovaj podatak govori kako je običnom radniku veoma teško da preživi u Ženevi, ali jedna stanovnica ovog grada je pronašla način kako da se izbori s tim i osnovala je Sindikat za samozaposlene preduzetnice. Ovaj sindikat je prvi takve vrste u Švajcarskoj i ima nekoliko stotina članica koje se bave najstarijim zanatom. One su prodavačice ljubavi.

Nekoliko evropskih gradova ima slične sindikate, ali Švajcarska prednjači po slobodi kada je u pitanju prostitucija. Ona je poput utočišta za sve seksualne radnike, pogotovo za one iz Južne Amerike, Istočne Evrope i zemalja EU. Sindikat seksualnih radnika je nova organizacija koja će sarađivati s gradom kako bi unapredili uslove rada i povećali zaradu Ženeve koja ima 8.000 registrovanih prostitutki, rečeno je iz ovog sindikata.

U poslednjih sedam godina, broj registrovanih seksualnih radnika širom ove zemlje povećao se na 14.000, a u ovu brojku nisu uračunati "seksualni asistenti" za osobe s posebnim potrebama.

Dok seks industrija opada u drugim zemljama, vlasti Amsterdama zatvaraju stotine poznatih prozora u crvenoj četvrti, a Francuska planira da prostituciju stavi van zakona, seksualni radnici traže svoju priliku u Švajcarskoj.

Prednost ove zemlje je i ta što građani Evropske unije ne treba da imaju radnu dozvolu za prva tri meseca dok su registrovani u policiji i uredno plaćaju poreze. ***Uplašili bi ste se koliko bi ovaj čovek znao o vama - a, pogledajte i kako? (VIDEO)

Prema rečima Don Huana iz Zdravstvenog centra za klijente seksualnih usluga, svaki peti Švajcarac između 20. i 65. godine koristi usluge prostitutki najmanje jednom u životu. To ih svrstava na drugo mesto u Evropi.

Verovatno je zbog toga Švajcarska legalizovala prostituciju, a samim tim je stavila pod kontrolu ovu oblast te sprečava eksploataciju žena, trgovinu ljudima, širenje seksualnih bolesti, stvaranje kriminalnih mreža i druge probleme povezane sa prostitucijom.

Seksualni radnici su registrovani, plaćaju porez, imaju zdravstveno osiguranje i redovne lekarske preglede. "Uvek se trudimo da stvorimo prijatno i sigurno okruženje za legalne seksualne radnike", rekao je Patrik Pulh, portparol ženevske policije.

  • 12.10.2012 06:55
    Kod nas je kameno doba gde vladaju i dalje Makroi koji verovatno dobro podmazuju znamo vec koga.
    a citiracu deo teksta pa nek se nauci ova nasa vlast kako se to radi tj kako se puni budzet u u skoro najbogatijoj i najfinojoj drzavi u evropi porezima ovakvim ili onakvim putem nebitno, bitno je da ima priliva a da se ne zaduzuju nego mogu samo nekom da pozajmljuju sa debelim kamatama + svi koji se bave ovim poslom su registrovani i imaju sve podatke o njima , rekao bih nad svim tim svarima imaju kontrolu.

    Seksualni radnici su registrovani, PLACAJU POREZ, imaju zdravstveno osiguranje i redovne lekarske preglede. "Uvek se trudimo da stvorimo prijatno i sigurno okruženje za legalne seksualne radnike", rekao portparol ženevske policije.
    Citajte i ucite kako se to radi a ne da se shatro vodi tema o kosovu 22 godine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.