VIDEO: Voda postala krvavo crvena

Turisti su pohrlili ka čuvenoj Bondi plaži gde se danas javio "biblijski fenomen" – voda je postala krvavo crvena.
Turisti su pohrlili ka čuvenoj Bondi plaži gde se danas javio "biblijski fenomen" – voda je postala krvavo crvena.

Bondi je jedna od najpopularnijih plaža u okolini Sidneja, ali je nedavno zatvorena zbog procvata crvenih algi koje su vodu učinile krvavo crvenom.

Međutim, uprkos upozorenjima, mnogi plivači iskoristili su priliku da se okupaju u takvoj vodi. Ova alga poznata kao Nocturnal Scintillans nije otrovna, ali može izazvati iritacije kože.

Cvetanje ovih algi poznato i kao "crvena plima" najčešće se javlja u proleće i jesen kada je temperatura vode nešto viša, a zbog nje ugine veliki broj riba.

Lokalno stanovništvo se nada da će se "krvava voda" vratiti u normalu do vikenda kada se u ovom delu Australije očekuje temperatura od 40 stepeni Celzijusa.

  • staracstol

    27.11.2012 19:38
    sto bi reko Garett
    http://www.youtube.com/watch?v=hzTru8PtKQI

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja