"Ryanair" uvodi dugačke letove

Najveća evropska niskotarifna aviokompanija "Ryanair" najavila je za 2013. godinu uvođenje dugačkih letova u svoju ponudu.
Najveća evropska niskotarifna aviokompanija "Ryanair" najavila je za 2013. godinu uvođenje dugačkih letova u svoju ponudu.

Izvršni direktor kompanije Majkl O'Liri izjavio je da u 2013. godini predviđa rast od tri do četiri odsto, a da će usluge irske aviokompanije koristiti oko 82.5 miliona putnika.

"Letnji meseci će biti prilično mirni, a najveći deo rasta ostvarićemo tokom zime", rekao je O'Liri. On je dodao da kompanija uvodi dugačke letove i da je u planu nabavka novih aviona od Boinga, krajem ove ili početkom sledeće godine.

O’Liri je opisao Boingove probleme sa novim 787 kao "precenjene", iako su vazduhoplovne vlasti prošle nedelje iz bezbednosnih razloga prizemile sve tzv. "drimlajnere".

"Ryanair" je u pregovorima sa Evropskom komisijom u vezi preuzimanja irske aviokompanije "Air Lingus" za 694 miliona evra i O’ Liri očekuje da će od Komisije uskoro dobiti "zeleno svetlo" za ovaj posao.

Evropska Unija je 2007. godine blokirala preuzimanje "Air Lingus-a" od strane irske kompanije zbog sprečavanja monopola na irskim rutama. Preuzimanju se takođe protivila irska vlada koja je vlasnik 25 odsto udela u "Air Lingus-u" dok "Ryanair" poseduje 30 odsto deonica u toj avio kompaniji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja