Najsrdačnije zemlje su....

Od sto četrdeset zemalja koje su učestvovale u novom istraživanju Island je proglašen zemljom koja je najsrdačnija prema strancima, dok se Bolivija okitila neslavnom titulom.
Od sto četrdeset zemalja koje su učestvovale u novom istraživanju Island je proglašen zemljom koja je najsrdačnija prema strancima, dok se Bolivija okitila neslavnom titulom.

Izveštaj "Travel and Tourism Competitiveness Report 2013" koji je početkom meseca objavio Svetski ekonomski forum rangirao je brojne zemlje sveta, između ostalog i prema otvorenosti koju pokazuju u odnosu sa strancima.

Zahvaljujući stavu lokalnog stanovništva prema strancima, napravljena je skala sa ocenama od 0 do 7, gde nula označava zatvorenost i izraženu ksenofobiju, dok 7 odslikava stanje otvorenosti i izraženog prijateljskog raspoloženja prema strabnim turistima.

Kada se sa oba kraja liste izdvoji po deset pozicija, kao što je to učinio CNN, dobija se lista najprijateljskijih odnosno najneprijateljskijih zemalja. Kada su u pitanju balkanske zemlje, odlična mesta dobile su Makedonija i Bosna i Hercegovina na listi pozitivnih primera, dok je nasuprot njima, Bugarska završila na listi ne

Najprijateljskije zemlje

1. Island 6.8
2. Novi Zeland 6.8
3. Maroko 6.7
4. Makedonija, FYR 6.7
5. Austrija 6.7
6. Senegal 6.7
7. Portugalija 6.6
8. Bosna i Hercegovina 6.6
9. Irska 6.6
10. Burkina Faso 6.6

Najneprijateljskije zemlje

1. Bolivija 4.1
2. Venecuela 4.5
3. Rusija 5.0
4. Kuvajt 5.2
5. Letonija 5.2
6. Iran 5.2
7. Pakistan 5.3
8. Slovačka 5.5
9. Bugarska 5.5
10. Mongolija 5.5

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja