Najlepše ostrvo na svetu je...

Iako mala, tropska država, Belize u Centralnoj Americi može da se pohvali najlepšim ostrvom na svetu, jer su turisti upravo ostrvo Ambergris Kaje postavili na vrh liste najlepših ostrva.
Iako mala, tropska država, Belize u Centralnoj Americi može da se pohvali najlepšim ostrvom na svetu, jer su turisti upravo ostrvo Ambergris Kaje postavili na vrh liste najlepših ostrva.

Ambergris Kaje je ponos Belizea, države koja je poznata i po drugom najvećem koralnom grebenu na svetu, odmah posle čuvenog australijskoj.

Ako je verovati glasovima posetilaca sajta „TripAdvisor“, karipske zemlje zaista imaju najlepša ostrva, jer se na drugom mestu nažlo ostrvo Sent Džon koje pripada Devičanskim ostrvima, dok je na trećem mestu čuvena Bora Bora.

Kada je u pitanju stari kontinent, prvo mesto zauzelo je grčko ostrvo Santorini, koje je ujedno i jedino evropsko ostrvo među deset najlepših na svetu. Grčka je bez premca evropska zemlja sa najlepšim ostrvima, jer se osim Santorinija na evropskoj listi nalaze i Kefalonija, Naksos i Zakintos, prenosi britanski Gardijan.

Ovako izgleda lista deset najlepših ostrva na svetu:

Ambergris Kaje, Belize
Sent Džon, Devičanska ostrva
Bora Bora, Francuska Polinezija
San Huan, SAD
Santorini, Grčka
Ostrvo žena, Meksiko
Morea, Francuska Polinezija
Ko Tao, Tajland
Uskršnje ostrvo, Čile
Nosi Be, Madagaskar

Lista najlepših evropskih ostrva:

Santorini, Grčka
Kefalonija, Grčka
Kapri, Italija
Naksos, Grčka
Mejnland, Škotska
Goco, Malta
Zakintos, Grčka
Džerzi, Velika Britanija
Skaj, Škotska
Fuerteventura, Španija

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja