Uvedeno određivanje cene avio-karte prema težini putnika i prtljaga

Avio-kompanija "Samoa Air", prva je kompanija na svetu koja cenu karte definiše u odnosu na težinu putnika i prtljaga, a svoju odluku brani time što utiče na rešavanje problema gojaznosti.
Avio-kompanija "Samoa Air", prva je kompanija na svetu koja cenu karte definiše u odnosu na težinu putnika i prtljaga, a svoju odluku brani time što utiče na rešavanje problema gojaznosti.

"Naplaćivanje po kilogramu" počelo je poslednjih martovskih dana, i to na letovima koji putnike prevoze do Američke Samoe. Sistem funkcioniše tako što putnici prilikom kupovine karata navedu svoju i težinu prtljaga, koja se naknadno proverava na aerodromu.

"To je najpravedniji način putovanja", izjavio je Kris Lengton, predsednik avio-kompanije. "Ne postoje dodatni troškovi naplate, plaćate samo onoliko koliko kilograma imate vi i vaš prtljag. Kilogram je kilogram."

Međutim, nije ni svaki kilogram isti, ako se pogleda cenovnik kompanije. Tako na najkraćim letovima putnik plaća dolar po kilogramu, dok ta cena na dužim letovima može iznositi i do četiri dolara.

Lengton tvrdi da se na ovaj način kompanija uključuje i u borbu protiv gojaznosti, jer je Samoa jedna od najugroženijih pacifičkih zemalja kada je reč o ovom problemu.

  • 03.04.2013 11:49
    svaka cast konacno
    moja cerka putuje u moskvu ima 55 kg i ne sme da nosi prtljag tezi od 30 kg.ona opterecuje avion sa 85 kg a neki preko 100 kg tezine ima pravo na istu tezinu prtljaga i placa istu cenu karte,gde je tu logika.avion trosi vise kerozina sa vecom tezinom.ovo je najposteniji nacin placanja,
  • 03.04.2013 07:59
    Čovečanstvo navodno pokušava da napreduje. Koncept diskriminacije ranije nije postojao. Ovo je vraćanje unazad. Mogli bi naplaćivati invalidima kazne zato što usporavaju saobraćaj dok prelaze ulicu, visokim ljudima duple karte za bioskop jer zaklanjaju pogled, lepim ženama jer ometaju vozače...
  • 02.04.2013 20:05
    Molim?
    Zasto idiotizam kada je to jasno izrazeno u mogucnostima jedne kompanije da pomogne i sebi i naciji kao takvoj. Ovo je jedan veliki korak za sve nas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja