U Njujorku ograničili brzinu na 40 km

Gradsko veće Njujorka donelo je propis o smanjenju maksimalno dopuštene brzine vozila u većini ulica na 25 milja na sat (40 kilometara).

Gradsko veće Njujorka donelo je propis o smanjenju maksimalno dopuštene brzine vozila u većini ulica na 25 milja na sat (40 kilometara).

Sadašnje ograničenje brzine je 30 milja na sat (48 kilometara). Promena, doneta kao deo programa gradonačelnika Bila de Blasia da smanji broj saobraćajnih nesreća u kojima ginu pešaci, stupa na snagu 7. novembra.

Novo ograničenje će važiti u svim ulicama u kojima nisu postavljeni saobraćajni znaci ograničenja brzine. Zvaničnici kažu da je broj poginulih u saobraćajnim nesrećama poslednjih nekoliko godina u Njujorku porastao za oko 15 odsto, ali taj broj nije objavljen.

Blasio je pokrenuo inicijativu nazvanu "Nulta vizija" čiji je cilj da u potpunosti eliminiše pogibije u saobraćajnim nesrećama.

  • Zdravko

    09.10.2014 20:26
    Za ovog novosadjanina ispod sto pametuje
    Za ovog novosadjanina "...." ispod sto pametuje:
    Ti druze da imas poso, ne bi davio saobracaj u NS, vec bi zurio da nesto radis i zaradis.

    Nigde se ne vozi gore nego u NS.
    Svi kao da vozaju kola ko da su na korzu, ili babe i strine sto voze kola jednom godisnje pa da udave sve oko sebe.

    Video bih te ja da radis privatno, ako u opste i radis bilo gde, a ne kao sto kazes "dva posla"...
    Mozda dva drzavna...ali to nisu poslovi, to su samo placene privilegije.
  • ...

    09.10.2014 18:01
    Oh, samo da i kod nas ovako nesto zazivi!!!....ALI...i kontrola da se zavede, pa ko prekoraci, molim lepo...zna se, bez izuzetaka.
    Vozac sam, radim dva posla, zujim tamo vamo, bitno mi je vreme...ali ovako nesto bih zaveo u Novom Sadu i okolini samo tako, i rigorozno kaznjavao one koji ne postuju. Po Novom Sadu avioni lete po ulici, ne vidis ga kad proleti.
    Bla bla bla bla....da ne smaram, normalnom brzinom se svuda stigne kad se na vreme krene!
  • ateista

    09.10.2014 09:13
    Elektronika
    Mogu vec sada lagano da uvedu blokatore i da senzori budu postavljeni svuda gde se nalaze znakovi ogranicenja. Blokatori ne daju da vozilo prima gas i pocinju da ga koce ukoliko je brzina previsoka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Putovanja

Svađa na letu ga koštala 20.000 dolara

Britanac koji je zbog svađalačkog ponašanja primorao posadu na letu Junajted erlajnsa da preusmeri sletanje na drugu lokaciju, mora da plati više od 20.000 dolara avio-kompaniji.