Uginuo najstariji pas na svetu

Megi, 30-godišnji australijski ovčarski pas, zaspala je u svojoj korpi i više se nije probudila. Sahranjena je ispod bora na imanju njenih vlasnika.
Uprkos tome što porodica australijskog farmera Brajana Meklarena nije imala dokumenta da dokaže da je njihova mezimica rođena pre 30 godina, za Megi se verovalo da je najstariji pas na planeti. "Prošle nedelje normalno se ponašala. Išla je od mlekare do kancelarija, režala na mačke i radila sve što i inače“, rekao je Meklaren.
 
Poslednja dva dana nije joj bilo dobro i Brajan je shvatio da Megi neće biti tu još dugo. "Tužan sam, ali mi je drago što je otišla na ovaj način", naveo je Meklaren i prisetio se da je Megi u njegov dom stigla kao štene staro osam nedelja, kada je njegov sin imao četiri godine.
 
Medijsku pažnju verni prijatelj Meklarenovih dobio je prošlog novembra kada se pročulo da je reč o psu koji je star tri decenije.
 
Ginisov rekorder je pas Blui koji je 1939. godine uginuo kada je imao punih 29 godina.
 
Autor: Gardijan

Teme

pas
  • profesor

    21.04.2016 06:02
    naslov
    pa nema logike, ako je najstariji pas na svetu umro on vishe nije najstariji pas na svetu, vac mrtav pas, a neki drugi samim tim chinom postaje najstariji pas na svetu. tako da najstariji pas na svetu uvek postoji i besmrtan je. ima i neka pricha o nekoj dlaci sto se zove dilindara, otprilike isto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.