Otvara se starački dom za pse

Jedna japanska kompanija odlučila je da otvori centar za stare pse.
Jedna japanska kompanija odlučila je da otvori centar za stare pse.

Lanac Aeon, koji poseduje nekoliko specijalizovanih radnji za životinje, veterinarske bolnice i luksuzni hotel za kućne ljubimce, svečano će u ponedeljak, u predgrađu Tokija, otvoriti prvi starački dom za pse.

Centar, čiji će kapacitet smeštaja u početku biti do 20 pasa, pruža potpuni komfor svojim štićenicima: ambulantu koja će raditi 24 časa dnevno, salon za ulepšavanje, fitnes salu i bazen za reedukaciju hendikepiranih kuca.

"Mnoge životinje ostare kad i njihovi vlasnici i to postaje ozbiljan problem. Nadam se da će ova inicijativa doprineti rešenju njihove teške situacije", objasnio je predstavnik Aeona.

Cena staračkog doma za pse zavisiće od rase i veličine psa, a kretaće se od 1.000 do 2.000 dolara.

Kako bi sprečili nesavesne vlasnike da se na ovakav način otarase svog kućnog ljubimca, predviđen je razgovor sa njima na osnovu kog će biti odlučeno da li će pas biti prihvaćen ili ne.

  • Maja

    02.07.2014 20:13
    Boze, a mi ni azil nemamo. tuga...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.