Uginuo najviši pas na svetu

Velika danska doga iz Mičigena, koja je nosila titulu najvišeg psa na svetu, uginula je u petoj godini života.

Velika danska doga iz Mičigena, koja je nosila titulu najvišeg psa na svetu, uginula je u petoj godini života.

Zevs je preminuo od starosti, samo dve nedelje pre nego što je napunio 6 godina.

Zevs debitovao je u Ginisovoj knjizi rekorda 2012. godine kao najviši živi pas. Zevs je bio visok 112 centimetara, a kada bi stao na zadnje noge visina bi mu dosezala 2,25 metara. Zevs je bio težak 74 kilograma, a za dve nedelje bi "slistio" punu vreću hrane za pse od 13 kilograma.

Njegov vlasnik Kevin Dorlag iz Kalamazua kaže da će ljubimac nedostajati celoj porodici.

Zevs je bio neka vrsta javne ličnosti u Kalamazuu, pa su ga vodili u posete školama i bolnicama, gde je učestvovao u lečenju pacijenata. Dorlag kaže da će mu nedostajati i sreća koju je video na licima onih kojima je Zevs pomagao. "To su neke stvari koje nikad neću zaboraviti. Definitivno je bio sjajan pas", rekao Dorlag.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.