Razlozi zbog kojih je tuširanje potrebno svaki dan

Tokom toplih meseci treba da se tuširate svaki dan, a zimi jednom u dva dana zbog preteranog isušivanja kože.
Razlozi zbog kojih je tuširanje potrebno svaki dan
Foto: Pixabay
To je stav dermatologa, prenosi "Business Insider", navodeći stvari koje mogu da se dogode koži ukoliko se redovno tuširanje izostane.
 
Loše bakterije stvaraju disbalans 
 
Ljudska koža je prekrivena bakterijama i gljivicama, a većina tih mikroba je dobra za čoveka i pomažu u borbi s onim lošim. 
 
Ono što sapun i voda radi je to da pomaže dobrim bakterijama u borbi s opasnim klicama, a bez toga telo postaje ranjivije na razne infekcije i probleme s nehigijenom od bakterija koje se "pokupe" u prevozu, u teretani, na radnom mestu. 
 
Netuširanje šteti koži 
 
Ako se koža ne pere, na njoj se skupljaju masnoće i prljavštine, što uzrokuje začepljenje pora i upale. 
 
Miris se neminovno javlja 
 
Dokazano najintenzivnija posledica netuširanja je neprijatan miris. Bez obzira na količinu aktivnosti ljudsko telo uvek proizvodi znoj, koji je jedan od načina rešavanja toksina iz organizma. 
 
Naučnici savetuju i da se tuš slobodno može koristiti svakodnevno, te da bi trebalo izbegavati gelove i kupke. 
  • Jan 44

    10.04.2018 22:07
    kupanje
    Do sada sam citao da nije dobro da se kupam svaki dan, jer to nije dobro za kozu, a sad sasvim drugacije. U svakom slucaju, treba se kupati, makar i redje, ali DA.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Sve manje obolelih od gripa

U Srbiji je od 29. aprila do 5. maja prijavljeno 3.218 slučajeva oboljenja sličnih gripu, saopštio je Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut".

Raste broj vakcinisane dece

U 2023. godini postignut je veći obuhvat redovne vakcinacije i revakcinacije nego u 2022. godini, ali je manji broj onih koji su primili treću dozu vakcine protiv tetanusa.