Paprika, kakao i riba štite od UV zračenja

Kreme za sunčanje jesu neophodne u zaštiti kože od štetnog UV zračenja, ali isti učinak ima i razno voće i povrće, kao i riba, tvrde naučnici.

Kreme za sunčanje jesu neophodne u zaštiti kože od štetnog UV zračenja, ali isti učinak ima i razno voće i povrće, kao i riba, tvrde naučnici.

 

Antioksidansi iz paprike pomažu sintetisanje vitamina A u telu te pomažu u zaštiti tankog masnog sloja - lipida, koji okružuje ćelije kože, dok kakao regeneriše ćelije kože i štiti ih od štetnog zračenja sunca.

Omega-3 masne kiseline iz lososa i tunjevine deluju kao štit za kožu, te se preporučuju u većim količinama tokom leta, a preporučuje se i povećan unos paradajza, lubenice i drugog sezonskog voća i povrća. (Blic)

  • Ns

    20.07.2011 10:04
    Znate ona zuta, fina, ali ljuta.
  • bane

    19.07.2011 21:45
    niste rekli koja vrsta paprike je u pitanju?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Kako da dobijemo dovoljno vitamina D?

Zašto stariji ljudi, a posebno žene, gube kalcijum iz kostiju i gomilaju ga u krvnim sudovima? Koji su uzroci ovog stanja, da li je i na koji način ga je moguće sprečiti?