Lice otkriva da li ste bolesni

Neki znaci na vašem licu koje primećujete dok se gledate u ogledalu mogli bi da vas upozore na ozbiljnije poremećaje u organizmu.
Neki znaci na vašem licu koje primećujete dok se gledate u ogledalu mogli bi da vas upozore na ozbiljnije poremećaje u organizmu.

Predstavljamo vam nekoliko najčešćih signala koje vam telo šalje putem promena na licu.

1. Tamni i obešeni podočnjaci uglavnom su nasledni, vezani za malokrvnost, ali ako primetite da su se iznenada uvećali, moguće je da imate neki problem sa bubrezima i povećanim nivoom toksina.

2. Čelo je povezano sa sistemom za varenje, a onaj deo između obrva sa jetrom. Ako je lice prekriveno aknama, uzrok tome mogu biti prljava posteljina i koža, ali i to što jedete premasnu hranu. Hranite se umereno i pijte mnogo vode, a ako se problem nastavi onda proverite da li ste alergični na neku namirnicu koju svakodnevno imate na jelovniku. Istovremeno, učestale bolne bubuljice na bradi jasan su pokazatelj da bi trebalo da proverite hormone.

3. Pojačana dlakavost u predelu lica možda ukazuje na neki endokrinološki poremećaj, recimo policistične jajnike.

4. Proveravajte s vremena na vreme i boju jezika. Ako je upaljen, crven i pomalo vas pecka, možda šalje poruku da ste anemični. Bele mrlje kod pušača mogu da upozore na pretkancerozno stanje. Plavičast jezik često ukazuje na manjak kiseonika.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Raste broj vakcinisane dece

U 2023. godini postignut je veći obuhvat redovne vakcinacije i revakcinacije nego u 2022. godini, ali je manji broj onih koji su primili treću dozu vakcine protiv tetanusa.

Kako da dobijemo dovoljno vitamina D?

Zašto stariji ljudi, a posebno žene, gube kalcijum iz kostiju i gomilaju ga u krvnim sudovima? Koji su uzroci ovog stanja, da li je i na koji način ga je moguće sprečiti?