S viškom kilograma svaki treći stanovnik Srbije

Jedna trećina građana Srbije ima višak kilograma, a jedna petina dece ima problem sa održavanjem idealne telesne težine, pokazalo je istraživanje Instituta za javno zdravlje "Batut".

Jedna trećina građana Srbije ima višak kilograma, a jedna petina dece ima problem sa održavanjem idealne telesne težine, pokazalo je istraživanje Instituta za javno zdravlje "Batut".

Građani Srbije i dalje pretežno konzumiraju jak, tradicionalni doručak, koji se sastoji od jaja, viršli, suhomesnatih proizvoda i paštete, dok porodice u zemljama regiona radije konzumiraju žitarice i kaše u jutarnjim časovima.

Istraživanje koje je sprovela kompanija "Nestle" pokazalo je da se nutricionisti slažu da su žitarice uvek dobar izbor za doručak i da bi trebalo odabrati žitarice sa celim zrnom, jer imaju visoku nutritivnu vrednost i manje kalorija i masti od većine uobičajenih opcija za doručak.

Zato one predstavljaju dobar izbor u očuvanju idealne telesne težine.

  • Tiberius

    19.11.2012 13:07
    djunta je pogodio poentu, ja bih jos siromasnim nacijama dodao i neobrazovane jer neznanje takodje dovodi do losih odluka.
  • Rotkvarija.

    19.11.2012 12:33
    I onda kazu kriza ?!
  • Đunta

    19.11.2012 12:05
    Gojaznost je odraz lošeg života
    Siromašne nacije su debele jer ljudi ne mogu sebi da priušte sveže povrće, pa svako jutro cepaju "malo domaće slaninice i jaja, na primer". To je idealna dijeta za šlog.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Kako da dobijemo dovoljno vitamina D?

Zašto stariji ljudi, a posebno žene, gube kalcijum iz kostiju i gomilaju ga u krvnim sudovima? Koji su uzroci ovog stanja, da li je i na koji način ga je moguće sprečiti?