Ne krećite na put bez ovih lekova

Odmor iz snova vrlo lako se može pretvoriti u najgoru noćnu moru ukoliko osetite probleme sa stomakom, izgorite na suncu ili se prehladite.
Odmor iz snova vrlo lako se može pretvoriti u najgoru noćnu moru ukoliko osetite probleme sa stomakom, izgorite na suncu ili se prehladite.

Ovo je lista lekova bez kojih ne bi trebalo da krenete na putovanje:

Lek za stomak

Uvek gledajte da sa sobom nosite lek koji može da uspori rast bakterija koje prave probleme sa stomakom, olakšava dijareju, gorušicu i smiri stomak.

Elastičan zavoj

Možete ga iskoristiti da vežete uganut zglob i pritisnete duboku posekotinu kako bi zaustavili krvarenje.

Antihistamin

Ne samo da umanjuje alergije, već vas može poštedeti posete ljekaru ukoliko dobijete neki osip. Takođe, ukoliko ga popijete pola sata pre spavanja može vam pomoći da lakše zaspite.

Aloe Vera

Izuzetno je efikasna ukoliko ste izgoreli na suncu. Ovaj gel takođe može da ublaži svrab prouzrokovan ujedom neke bube i plikove nakon celog dana pešačenja.

Lek protiv bolova

Ibuprofen je odličan izbor za oblažavanje bola, upala i uganuća.

Flasteri

Uvek gledajte da sa sobom ponesete različite veličine. Dovoljno je samo da pored sebe imate sapun i flaširanu vodu kako bi očistili ranu ili posekotinu pre stavljanja flastera.

Grickalica za nokte

Iako nije lek, bilo bi veoma dobro da je uvek nosite sa sobom. Pojedine studije pokazale su kako dugi nokti krivaju više bakterija povećavajući rizik od njihovog širenja po hrani ili koži.

Sprej za nos na bazi morskih soli

Duža putovanja mogu uticati na imunitet. Ukoliko tome dodate i suv vazduh u avionu, to je skoro idealan recept za prehladu. Sprej za nos održavaće nosne membrane vlažnim i manje privlačnim za bakterije.

  • Bole

    30.04.2013 11:46
    Grickalica
    Od svih lekova ja najviše koristim grickalicu za nokte.
  • Boki NS

    30.04.2013 08:33
    Ibuprofen jeste odličan lek, pogotovo za putovanje.

    Naravno, treba paziti na dozu ukoliko imate želudačnih tegoba.

    Ne samo da će ublažiti bol, već smanjiti otok, delovati protivzapaljenski i deovati i kao antipiretik.

    Antihistaminik kao i flaster je takođe dobro imati.


    Sve drugo iz spiska su prilične gluposti.

  • Puf

    29.04.2013 19:06
    Zaboravili ste joint ukoliko vam je put dosadan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Sve manje obolelih od gripa

U Srbiji je od 29. aprila do 5. maja prijavljeno 3.218 slučajeva oboljenja sličnih gripu, saopštio je Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut".

Raste broj vakcinisane dece

U 2023. godini postignut je veći obuhvat redovne vakcinacije i revakcinacije nego u 2022. godini, ali je manji broj onih koji su primili treću dozu vakcine protiv tetanusa.