Šminka za vrele dane

Teška šminka na ulicama Novog Sada može se videti i leti usred dana na više od 30 stepeni, a to nije dobro za kožu lica koja posebno leti zahteva konstantnu negu.

Teška šminka na ulicama Novog Sada može se videti i leti usred dana na više od 30 stepeni, a to nije dobro za kožu lica koja posebno leti zahteva konstantnu negu.

 

Leto je idealno vreme kada prirodna lepota najviše može da dođe do izražaja. Vreli dani, znojenje, sunčanje i morska voda, nateraće vas da šminku svedete na minimum. Prirodna lepota zahteva konstantnu negu, a dekorativna šminka je tu uglavnom da istakne prednosti ili ublaži nedostatke i nikako ne sme da liči na masku.

Za svež izgled u letnjim danima potrebno je obavezno nabaviti vodootpornu maskaru, gel za kosu, lagani tečni puder, rumenilo i prozračne senke.

Puder

Leti, a posebno u toku dana, je puder uglavnom nepotreban, bolje je mazati lice kremom sa visokim zaštitnim faktorom. Stavljanje pudera dozvoljeno je samo pod određenim uslovima.
Prvo treba da znamo koji je naš tip kože da bismo odabrali tečni puder koji nam odgovara. Tečni puderi po pravilu "teški" jer imaju u sebi sastojke koji omogućavaju da puder dobro prianja na kožu i da je dobro kamuflira.
Prave se i tečni puderi sa zaštitnim faktorom da bi mogli da se koriste i leti, a postoje i puderi sa silikonskom teksturom, koji ne upadaju u pore nego ostaju na površini kože pa mogu da se nose ceo dan.

Leti se znojimo, pa zbog toga ipak treba izbegavati pudere, a ako baš morate da prikrijete nedostatke na licu, bolje je da koristite tonirane kreme. One su uglavnom hidratantne, ne začepljuju pore, daju ton koži i prijatnije su za leto. One imaju zaštitni faktor tako da mogu da se koriste leti. Posledica korišćenja pudera leti je loš ten, a lep ten je samo zdrav ten koji je pravilno negovan.

Maskara

Ako je maskara obavezan deo vaše šminke, ne zaboravite da kupite vodootpornu da ne biste došli u situaciju da vam se zbog znoja crna boja maskare sliva niz lice.

Senke

što manje, to bolje je osnovno pravilo za vrele dane kada su senke u pitanju. Dovoljno je da, kao podlogu, nanesete mat senku neutralne boje, od trepavica do obrva, a od polovine gornjeg kapka ka spoljašnjem uglu oka, namažite senku kontrastne boje. Rubove trepavica oivičite tankom linijom ajlajnera.
Ako baš želite i neku senku, pažljivo je odaberite, često pojedini plavi, zeleni i ljubičasti pigmenti, pod dejstvom UV zračenja, mogu da izazovu iritacije.

Sjaj za usne

Karmin treba da izbacite iz upotrebe u toku leta i treba da koristite samo sjaj za usne. Boje manga, mesa i breskve, svetlucava ružičasta ili narandžasta, kao i čitava paleta drugih nijansi, vašim usnama daće potrebnu senzualnost. Za one hrabrije postoje i novi fluorescentni sjajevi, koji u mraku dobijaju poseban blesak.

Dnevna letnja šminka se, naravno, razlikuje od večernje. U rano jutro obratite više pažnje na kožu lica i negujte je: kreme, pakovanja, losioni i tonici biće vam idealni pomoćnici.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Sve manje obolelih od gripa

U Srbiji je od 29. aprila do 5. maja prijavljeno 3.218 slučajeva oboljenja sličnih gripu, saopštio je Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut".

Raste broj vakcinisane dece

U 2023. godini postignut je veći obuhvat redovne vakcinacije i revakcinacije nego u 2022. godini, ali je manji broj onih koji su primili treću dozu vakcine protiv tetanusa.