Objašnjeno zašto su žene sa većom zadnjicom zdravije i pametnije

Naučnici sa Univerziteta Oksford otkrili su da su žene sa zadnjicama većim od proseka inteligentnije i otpornije na hronične bolesti.
Naučnici sa Univerziteta Oksford otkrili su da su žene sa zadnjicama većim od proseka inteligentnije i otpornije na hronične bolesti.

Dame sa izraženijim oblinama ispod leđa imaju niži nivo holesterola i uspešnije proizvode hormone koji kontrolišu nivo šećera.

Upravo zbog toga, ove dame imaju manje šanse da obole od dijabetesa ili srčanih problema. Veća guza znači da imate i višak omega 3 masti, za koje je dokazano da su katalizatori moždanog razvoja. Pritom, deca čije mame imaju oblije pozadine su inteligentnija od dece čije su majke mršavice.

Naučni tim je analizirao podatke prikupljene od 16.000 žena.

Profesor Konstantin Manopulos, vođa studije na Oksfordu, zaključio je da žene sa više sala na zadnjici imaju manji nivo holesterola i glukoze u organizmu. Takođe, one imaju veći nivo leptina, hormona odgovornog za regulisanje telesne težine i dinopektina, hormona koji ima antiinflamatorno dejsto, a deluje zaštitno i prema vaskularnom sistemu.

Slične studije izvedene na univerzitetima u Kaliforniji i Pitsburgu su pokazale da žene sa većim zadnjicama, širim kukovima i užim strukom žive duže.

  • hihi

    02.11.2013 09:14
    Jupiii ja cu da zivim trista godina :)
  • Ženu guza krasi

    01.11.2013 14:41
    a tortu orasi
    Pa zato ja i volim one sa izraženijim oblinama ispod leđa :)

    Što volem ovu nauku kad potvrdi moja zapažanja !
  • 01.11.2013 14:37
    Urodjena privlačnost
    ...A ja se čudim, što me privlače žene sa velikim zadnjicama. Kad ono ...postoji naučno objašnjenje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Sve manje obolelih od gripa

U Srbiji je od 29. aprila do 5. maja prijavljeno 3.218 slučajeva oboljenja sličnih gripu, saopštio je Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut".

Raste broj vakcinisane dece

U 2023. godini postignut je veći obuhvat redovne vakcinacije i revakcinacije nego u 2022. godini, ali je manji broj onih koji su primili treću dozu vakcine protiv tetanusa.