Osnovao firmu da bi otkrio lek za bolesnog sina

Ilan Ganot bio je direktor hedž fonda američke banke JP Morgan Čejs kada mu se teško razboleo dvogodišnji sin. Ganot je dao otkaz, a svoje veze i iskustvo u svetu finansija iskoristio je da osnuje biotehnološku firmu koja u trci sa vremenom pokušava da nađe lek.

Ilan Ganot bio je direktor hedž fonda američke banke JP Morgan Čejs kada mu se teško razboleo dvogodišnji sin.

Ganot je dao otkaz, a svoje veze i iskustvo u svetu finansija iskoristio je da osnuje biotehnološku firmu koja u trci sa vremenom pokušava da nađe lek koji bi spasao život malom Ejtaniju, ali i velikom broju druge dece.

Kada je Ejtani pre godinu dana oboleo do smrtonosne Dišenove mišićne distrofije (DMD), otac Ilan se iz Londona sa porodicom preselio u Boston, gde je prikupio 17 miliona dolara i osnovao kompaniju za biotehnološka istraživanja. Požrtvovani otac, pritom, želi da novcem svoje kompanije otkloni "rupe" u finansiranju koje u ranim fazama zaustavljaju obećavajuća istraživanja, što je u medicini i farmaciji čest slučaj.

Tokom naredne decenije, projekat bi trebalo da obezbedi veći broj konkretnih lekova, a planira se i saradnja sa velikim faramceutskim kompanijama, naročito u kasnijim fazama razvoja medikamenata.

"Hoću li uspeti da spasem svog sina? Ne znam, ali pokušaću sve što je u mojoj moći. U svakom slučaju, promeniću budućnost za za sve ostale dečake obolele od DMD", sa nadom kaže Ganot.

  • Zemljadin

    03.03.2014 08:49
    Nešto slično:
    http://www.imdb.com/title/tt0104756/

    Da se zapitaju roditelji koji bi za svoje dete učinili išta manje, a ima ih...
  • 27.02.2014 21:07
    Ima se moze se.
  • voki

    27.02.2014 18:37
    Puno poštovanje ovom čoveku.
    Na jednom od američkih „scientific „ kanala ( koje prikazuje sbb ) gledao sam da su majka i otac , nezadovoljni lekarskim dijagnozama , završili studije medicine i samoinicijativno istraživali i pronašli lek koji leči bolest .
    Njihova upornost kasnije je pomogla mnogima sličnima.

    Ovaj čovek ima finansijsku pozadinu , i veoma je ubedjen i siguran da će pronaći rešenje.
    Tako to može.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Raste broj vakcinisane dece

U 2023. godini postignut je veći obuhvat redovne vakcinacije i revakcinacije nego u 2022. godini, ali je manji broj onih koji su primili treću dozu vakcine protiv tetanusa.

Kako da dobijemo dovoljno vitamina D?

Zašto stariji ljudi, a posebno žene, gube kalcijum iz kostiju i gomilaju ga u krvnim sudovima? Koji su uzroci ovog stanja, da li je i na koji način ga je moguće sprečiti?